Son konular

Fırında Püreli Tavuk Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote;
400 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Toz biber
Patates püresi;
4 adet orta boy patates
Rende kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri;
Kaşar peyniri

Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup haşlıyoruz.
Tavukları zar büyüklüğünde doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Doğradığımız soğanı ekleyip biraz kavuruyoruz.
Ardından biberleri ve domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ve baharatları ekleyip tavuğu pişiriyoruz.
Haşlanan patatesleri ezici ile ezip malzemeleri ekliyoruz.
Hazır olan püreyi fırın kabına alıp üzerine tavuk soteyi ekliyoruz.
En son üzerine kaşar peynirini rendeleyip 200 derecede fanlı olarak ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Benim malzemelerim biraz fazla olduğu için tekli güveçlerde yaptım.

Siz isterseniz misafirleriniz için böyle tekli güveçlerde yapabilirsiniz.

Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler Sote için; 1 kg tavuk but 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 2 adet domates 1 adet soğan Yarım yemek kaşığı salça Tuz ,karabiber İstediğiniz baharatlar Püre için; 5 adet patates Yarım yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler Püresi için; 6 adet büyük uzunluk patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase kaşar peyniri rendesi Tavuk sote için; 3 kesim tavuk göğüsü 10-15 adet mantar 1 adet kırmızı kapya biber 3 adet yeşil köy biberi 1 adet soğan 2 diş sarımsak 4-5 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için) 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeșil biber 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 250 gram bir modül tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak rendelenmiş 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kapya biber kırmızı 1 yemek kaşığı salça 1 adet küp doğranmış domates 1 tatlı kaşığından az tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Güveçte Püreli Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller Püre için: 4 adet haşlanmış patates 1 yemek kaşığı margarin Tuz Karabiber Tavuk için: 2 adet tavuk göğsü 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Toz kırmızıbiber Pulbiber Üzeri için: Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt