Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 dilim bal kabağı (Temizlemiş)
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı dolusu pul biber
2 adet orta boy mor soğan
1 çay bardağı su
Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı ince ince dilimleyelim resimde görüldüğü gibi kalın olmamalı.
Soğanımızı ince ince doğrayalım.
2 yemek kaşığı salça, sıvı yağ, pul biber ve tuzu kabaklarımıza ilave edelim elimizle harmanlayalım ki pul biberin soğanın tuzun tadı kabağa geçsin.
Bu karışımı borcama dökelim kabımızdaki salça bulaşığına bir çay bardağı su ilave edip elimizle kabı temizleyelim elimiz temizdir zaten bu suyu kabakların üzerine gezdirelim.
Fırını maksimum dereceye ayarlayalım alt üst ayarda 50 dk. Tuttum 50 dk. Da pişiyor ama lezzeti aynı yeşil kabak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökersiniz ya o tat. Deneme amacım merak etmiştim nasıl oluyor diye ama çok güzel hiç o tatlı tadını baskın bir şekilde almıyorsunuz bence deneyin derim.
Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Pul biber kesinlikle katalım çok lezzet veriyor.
Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 dilim bal kabağı (Temizlemiş)
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı dolusu pul biber
2 adet orta boy mor soğan
1 çay bardağı su
Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı ince ince dilimleyelim resimde görüldüğü gibi kalın olmamalı.
Soğanımızı ince ince doğrayalım.
2 yemek kaşığı salça, sıvı yağ, pul biber ve tuzu kabaklarımıza ilave edelim elimizle harmanlayalım ki pul biberin soğanın tuzun tadı kabağa geçsin.
Bu karışımı borcama dökelim kabımızdaki salça bulaşığına bir çay bardağı su ilave edip elimizle kabı temizleyelim elimiz temizdir zaten bu suyu kabakların üzerine gezdirelim.
Fırını maksimum dereceye ayarlayalım alt üst ayarda 50 dk. Tuttum 50 dk. Da pişiyor ama lezzeti aynı yeşil kabak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökersiniz ya o tat. Deneme amacım merak etmiştim nasıl oluyor diye ama çok güzel hiç o tatlı tadını baskın bir şekilde almıyorsunuz bence deneyin derim.
Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Pul biber kesinlikle katalım çok lezzet veriyor.
Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı