Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
4 adet kabak
2 adet patates
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
1 büyük soğan
Sıvı yağ
Yarım bulyon
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Sıcak su
Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabağı yıkayın baş kısımlarını kesin çatal ile uzunluktan çizik atın.
Dilimleyin patatesi de doğrayıp dilimleyin bir kaba koyun.
İçine domatesin kabuğunu da soyun büyük dilimler halinde kesin sarımsakları ister doğrayın ister bütün olarak koyun.
Soğanı da doğrayın bulyon ve salça hariç öteki materyaller de ekleyip elinizle uygunca karıştırın fırın kabına dökün.
Küçük kase ye bulyon ve salça koyun sıcak suda açın üzerine dökün.
Yağlı kağıdı su ile ıslatın yumuşasın üzerine örtün.
180 derecede pişirin. İlerleyen dakikalarda isterseniz kağıdı çıkarıp biraz daha da. O denli pişebilir. Afiyet olsun şimdiden
4 adet kabak
2 adet patates
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
1 büyük soğan
Sıvı yağ
Yarım bulyon
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Sıcak su
Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabağı yıkayın baş kısımlarını kesin çatal ile uzunluktan çizik atın.
Dilimleyin patatesi de doğrayıp dilimleyin bir kaba koyun.
İçine domatesin kabuğunu da soyun büyük dilimler halinde kesin sarımsakları ister doğrayın ister bütün olarak koyun.
Soğanı da doğrayın bulyon ve salça hariç öteki materyaller de ekleyip elinizle uygunca karıştırın fırın kabına dökün.
Küçük kase ye bulyon ve salça koyun sıcak suda açın üzerine dökün.
Yağlı kağıdı su ile ıslatın yumuşasın üzerine örtün.
180 derecede pişirin. İlerleyen dakikalarda isterseniz kağıdı çıkarıp biraz daha da. O denli pişebilir. Afiyet olsun şimdiden