Fırında Sebzeli Köfte (Yapmayan Kalmasın Bence) Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 tane kuru soğan
4 -5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı galeta unu( yada meskende kurutup robottan çektiğiniz ekmek içi)
Karabiber ,kimyon, tuz ,pul biber
5- 6 adet patates
4 adet domates
5- 6 adet biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber ,kekik ,kimyon
Sıvı yağ
Fırında Sebzeli Köfte (Yapmayan Kalmasın Bence) Tanımı Yapılışı
Öncelikle köftemizi güzelce yoğurup dinlendirelim.
Ben patatesleri elma dilimi yapıp soslayıp fırına attım bir 15 dk kadar 200 derecede ön pişirme yaptım nedeni köfteyle patates pişirme mühleti bir değil patates pişene kadar köfteler kuruyabiliyor.
Bu ortada köftelerimi parmaktan biraz kalın formda uzunca yuvarlayıp hal verdim.
Kızaran patateslerimin üzerine köftelerimi onunda üzerine domates biberlerimi dizdim.
Domates ve biberlerle köfteleri kamufle ettim köfteler kurumasın yumuşak kalsın diyerek çokta hoş olmuştu tavsiye ederim.
Fırınımızda 180 derecede domates biberlerimiz kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden.
Not: domates ve biberlerde hazırladığım sosla sosladım ve yarım su bardağı kadarda su ekleyip pişirdim yemeğimi.
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 tane kuru soğan
4 -5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı galeta unu( yada meskende kurutup robottan çektiğiniz ekmek içi)
Karabiber ,kimyon, tuz ,pul biber
5- 6 adet patates
4 adet domates
5- 6 adet biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ,karabiber ,kekik ,kimyon
Sıvı yağ
Fırında Sebzeli Köfte (Yapmayan Kalmasın Bence) Tanımı Yapılışı
Öncelikle köftemizi güzelce yoğurup dinlendirelim.
Ben patatesleri elma dilimi yapıp soslayıp fırına attım bir 15 dk kadar 200 derecede ön pişirme yaptım nedeni köfteyle patates pişirme mühleti bir değil patates pişene kadar köfteler kuruyabiliyor.
Bu ortada köftelerimi parmaktan biraz kalın formda uzunca yuvarlayıp hal verdim.
Kızaran patateslerimin üzerine köftelerimi onunda üzerine domates biberlerimi dizdim.
Domates ve biberlerle köfteleri kamufle ettim köfteler kurumasın yumuşak kalsın diyerek çokta hoş olmuştu tavsiye ederim.
Fırınımızda 180 derecede domates biberlerimiz kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden.
Not: domates ve biberlerde hazırladığım sosla sosladım ve yarım su bardağı kadarda su ekleyip pişirdim yemeğimi.