Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler
4 tane kuzu incik
2 tane havuç
4 tane patates
2 tane kuru soğan
2 tane patlıcan
1 tane kapya biber (isteğe göre)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber, kimyon ve tuz
Sıvıyağ
Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuzu incikleri ısıtılmış sıvı yağda hafif kızartıp mühürleyelim, üzerine dörde bölünmüş kuru soğanları ilave edip biraz kavuralım ve salçaları ilave edip karıştıralım iki dakika kadar kavuralım.
Parmak büyüklüğünde doğranmış sebzeleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatlarını ilave edip yemeğin yarısından iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağı kapalı şekilde 10 dakika haşlayalım.
Fırın tepsisine alıp önce yağlı kağıt üzerine de alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında etler lokum gibi olana kadar pişirelim.
Etler piştikten sonra (etler gerçekten lokum gibi pişti ve kemiklerinden ayrılmıştı)üzerini açıp tekrar fırına koyup üzerleri hafif kızarınca yemeğimizi fırından alalım.
İstediğimiz gibi servise hazırlayalım.
afiyet olsun
Acı sevenler pul biber de ilave edebilirler.
Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 tane kuzu incik
2 tane havuç
4 tane patates
2 tane kuru soğan
2 tane patlıcan
1 tane kapya biber (isteğe göre)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber, kimyon ve tuz
Sıvıyağ
Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuzu incikleri ısıtılmış sıvı yağda hafif kızartıp mühürleyelim, üzerine dörde bölünmüş kuru soğanları ilave edip biraz kavuralım ve salçaları ilave edip karıştıralım iki dakika kadar kavuralım.
Parmak büyüklüğünde doğranmış sebzeleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatlarını ilave edip yemeğin yarısından iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağı kapalı şekilde 10 dakika haşlayalım.
Fırın tepsisine alıp önce yağlı kağıt üzerine de alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında etler lokum gibi olana kadar pişirelim.
Etler piştikten sonra (etler gerçekten lokum gibi pişti ve kemiklerinden ayrılmıştı)üzerini açıp tekrar fırına koyup üzerleri hafif kızarınca yemeğimizi fırından alalım.
İstediğimiz gibi servise hazırlayalım.
afiyet olsun
Acı sevenler pul biber de ilave edebilirler.
Fırında Sebzeli Kuzu İncik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı