Fırında Sebzeli Pirzola Tanımı İçin Gereçler
1,5 kg kuzu pirzola
2 soğan incecik doğranmış
Yarım çay bardak sıvı yağı
2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Zerzevatları için ;
1 kırmızı biber
4-5 sivri biber
2 soğan 3 domates
Tereyağı
Sos için;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Fırında Sebzeli Pirzola Tanımı Yapılışı
Pirzolayı hazırlayalım, tuz hariç tüm materyalleri etlerle karıştırıp 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Sebzeleri doğrayalım ve yağlanmış borcama yerleştirelim.
Birinci evvel domatesleri sonra soğanlar en üste biberleri, tereyağın yarısını üzerine yerleştirelim.
3. Sos için 1 bardak su, salça ve baharatları karıştıralım ve sebzelerin üzerine gezdirelim.
4. Etleri buzdolabından çıkartıp üzerine tuz koyalım ve uygunca karıştıralım.
Sebzelerin üzerine yerleştirelim ve geri kalan tereyağı etlerin üstüne koyalım.
Evvelden 200 derecede alt-üst ayarda ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
Not: tuzu pişirmeye yakın ekleyelim yoksa etlerimiz sert olur.
1,5 kg kuzu pirzola
2 soğan incecik doğranmış
Yarım çay bardak sıvı yağı
2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Zerzevatları için ;
1 kırmızı biber
4-5 sivri biber
2 soğan 3 domates
Tereyağı
Sos için;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Fırında Sebzeli Pirzola Tanımı Yapılışı
Pirzolayı hazırlayalım, tuz hariç tüm materyalleri etlerle karıştırıp 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Sebzeleri doğrayalım ve yağlanmış borcama yerleştirelim.
Birinci evvel domatesleri sonra soğanlar en üste biberleri, tereyağın yarısını üzerine yerleştirelim.
3. Sos için 1 bardak su, salça ve baharatları karıştıralım ve sebzelerin üzerine gezdirelim.
4. Etleri buzdolabından çıkartıp üzerine tuz koyalım ve uygunca karıştıralım.
Sebzelerin üzerine yerleştirelim ve geri kalan tereyağı etlerin üstüne koyalım.
Evvelden 200 derecede alt-üst ayarda ısıtılmış fırında 1, 5 saat pişirelim.
Not: tuzu pişirmeye yakın ekleyelim yoksa etlerimiz sert olur.