Fırında Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
Kişi başı kadar norveç somonu (Küçük ise 2 tane)
Kişi başı 3 adet kadar bebek patates
Soğan
Limon
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Fırında Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bebek patatesleri çok güzel bir şekilde yıkıyoruz ki üzerinde çamur kalmasın (Kabuklarını soymuyoruz) sonra hepsini ortadan ikiye kesiyoruz.
Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 3 diş sarımsağı karıştırıp fırça ile patateslerin üzerine sürüyoruz. 200 derecelik fırına patatesleri 15 dakika atıyoruz.
Fırından çıkarttığımız tepside balıklar için yer açıp balıkları yerleştiriyoruz. Üzerine limon sıkıp tuz ve karabiber serpiyoruz. (Zeytinyağı kullanmıyorum çünkü yağlı bir balık)
Soğanlarımızıda kesip tepsiye seriyoruz.
200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunn.
Fırında Somon Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kişi başı kadar norveç somonu (Küçük ise 2 tane)
Kişi başı 3 adet kadar bebek patates
Soğan
Limon
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Fırında Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bebek patatesleri çok güzel bir şekilde yıkıyoruz ki üzerinde çamur kalmasın (Kabuklarını soymuyoruz) sonra hepsini ortadan ikiye kesiyoruz.
Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 3 diş sarımsağı karıştırıp fırça ile patateslerin üzerine sürüyoruz. 200 derecelik fırına patatesleri 15 dakika atıyoruz.
Fırından çıkarttığımız tepside balıklar için yer açıp balıkları yerleştiriyoruz. Üzerine limon sıkıp tuz ve karabiber serpiyoruz. (Zeytinyağı kullanmıyorum çünkü yağlı bir balık)
Soğanlarımızıda kesip tepsiye seriyoruz.
200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunn.
Fırında Somon Balığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı