Fırında Somon Tanımı İçin Materyaller
4 somon fileto
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
500 ml krema
1 çay kaşığı sebzetoz (vegeta) yahut tuz
1 çay kaşığı nişasta 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak suda eritin
Maydanoz
Fırında Somon Tanımı Yapılışı
Somonu yan yana bir fırın kabına koyun.
Yağ ve tereyağında 1 soğan ve 1 diş sarımsağı kızartın, salça ekleyin ve hepsini düzgünce karıştırın.
500 ml krema ekleyin, sebzetozu(tuz)nişastayı ekleyin ve pişirin.
Artık sosu somonun üzerine dökün .
220 derecede fırında 35 dakika pişirin.
4 somon fileto
1 soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
500 ml krema
1 çay kaşığı sebzetoz (vegeta) yahut tuz
1 çay kaşığı nişasta 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak suda eritin
Maydanoz
Fırında Somon Tanımı Yapılışı
Somonu yan yana bir fırın kabına koyun.
Yağ ve tereyağında 1 soğan ve 1 diş sarımsağı kızartın, salça ekleyin ve hepsini düzgünce karıştırın.
500 ml krema ekleyin, sebzetozu(tuz)nişastayı ekleyin ve pişirin.
Artık sosu somonun üzerine dökün .
220 derecede fırında 35 dakika pişirin.