Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk karnabahar
2 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağı
2 diş sarımsak
Maden suyu (Ben yarısını kullandım)
1 er çay kaşığı karabiber pulbiber tuz
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
Sosu İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 avuç kıyılmış dereotu
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Yumurta, sıvı yağı, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırıyoruz derin bir kapta.
Maden suyu ve unlarıda ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla yeterlice çırpıyoruz.
Küçük modüller ayırdığımız karnabaharları karışıma ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz. Kalan sosu da üzerine gezdirilir.
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Sosu için de yoğurdum, mayonezi ve ince kıyılmış dereotu uzu bir kasede çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
1 adet küçük uzunluk karnabahar
2 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağı
2 diş sarımsak
Maden suyu (Ben yarısını kullandım)
1 er çay kaşığı karabiber pulbiber tuz
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
Sosu İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 avuç kıyılmış dereotu
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Yumurta, sıvı yağı, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırıyoruz derin bir kapta.
Maden suyu ve unlarıda ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla yeterlice çırpıyoruz.
Küçük modüller ayırdığımız karnabaharları karışıma ekleyip yeterlice harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz. Kalan sosu da üzerine gezdirilir.
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Sosu için de yoğurdum, mayonezi ve ince kıyılmış dereotu uzu bir kasede çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun