Fırında Soslu Levrek Tanımı İçin Materyaller
2 adet levrek
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Fırında Soslu Levrek Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavaya zeytinyağını ekliyoruz ve küp küp doğradığımız soğanları soteliyoruz.
Akabinde yeşil biber ve kapya biberi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Yumuşayıncaya kadar sotelenen gereçlerin içine baharatları ekliyoruz.
Son olarak bir tatlı kaşığı tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
İçi açılmış olan levreklere hazırlamış olduğumuz iç harcı dolduruyoruz.
Limon dilimlerini ve defne yaprağını balıkların üstüne gelecek formda yerleştirelim.
Yaklaşık 25 dakika 200 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.
2 adet levrek
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Fırında Soslu Levrek Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavaya zeytinyağını ekliyoruz ve küp küp doğradığımız soğanları soteliyoruz.
Akabinde yeşil biber ve kapya biberi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Yumuşayıncaya kadar sotelenen gereçlerin içine baharatları ekliyoruz.
Son olarak bir tatlı kaşığı tereyağını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
İçi açılmış olan levreklere hazırlamış olduğumuz iç harcı dolduruyoruz.
Limon dilimlerini ve defne yaprağını balıkların üstüne gelecek formda yerleştirelim.
Yaklaşık 25 dakika 200 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.