Fırında Soslu Sazan Balığı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Soslu Sazan Balığı Tanımı İçin Gereçler
1 tane büyük 2, 5 kilo sazan balığı
Tuz, pul biber ,kırmızı toz ,biber
Kekik ,kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos materyalleri :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 ml süt
Karabiber, tuz
Yarım bağ dereotu
2 diş sarımsak
2 – 3 damla limon suyu
Balığın ortalarına 2 tane soğan
1 tane büyük patates

Fırında Soslu Sazan Balığı Tanımı Yapılışı

Birinci evvel balığımızı temizleyip yıkayalım suyu süzülsün bir taraftan derin bir kaba sıvı yağ ve baharatlar ekleyelim .
Ben göz kararı ekledim sizler çok severseniz 1 tatlı kaşığı az baharat severseniz çay kaşığı ile ekleyebilirsiniz .
Ben baharatsız yemek asla düşünemiyorum
Balıklarımızı bir hoş artlı önlü sosa bulayalım ve vaktimiz varsa yarım saat bir saat bekletelim sosunu âlâ yine içine çeken balıkları fırın tepsisine yanmaz kâğıt serelim tepsiye dizelim.
Ortalara yuvarlak soğan doğrayıp kapta ki sosa ekleyip karıştırıp balıkların ortalarına koyalım patatesleri sosa bulamadım sade bıraktım çocuklar için öncede ısıtılmış fırında 180 derecede 35 -40 dakika denetimli bir biçimde pişirelim .
Onları fırındayken sosumuzu hazır edelim bir tavaya birinci evvel tereyağımızı alalım eriyen tereyağın üzerine sarımsak bir yemek kaşığı un ek edelim.
Biraz kavrulsun sütü ekleyelim ve karışımı karıştıralım yoğunlaşana kadar yoğunlaşınca altını kısalım karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alalım .
Dereotu doğrayalım ve karıştıralım kusursuz bir sos oldu fırından çıkan balığımızı üzerine sos döküp sunumuna hazır edelim .4
Afiyetler olsun inşallah çok hoş oldu
 
Üst Alt