Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
2 adet tavuk göğsü eti
Yarım çay bardağı süt yahut yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1.5 buçuk yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik, kimyon, karabiber, tozbiber, pulbiber tuz
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Etler küp halinde ince dilimlenir.
Sos materyalleri karıştırılır.
Tavuk eti ile farklı bi kapta karıştırılır.
Akabinde çöpe sislere çok sık olmayacak formda dizilir.
İsteğe bağlı ruloda sarılır.
Yağlı kağıt yahut yağlanmış tepsi üzerine alınan tavuklar 180°önceden ısıtılmış alt üst kızarana kadar pişirilir.
Pilavla birlikte çok düzgün ikilidir
2 adet tavuk göğsü eti
Yarım çay bardağı süt yahut yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1.5 buçuk yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik, kimyon, karabiber, tozbiber, pulbiber tuz
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Etler küp halinde ince dilimlenir.
Sos materyalleri karıştırılır.
Tavuk eti ile farklı bi kapta karıştırılır.
Akabinde çöpe sislere çok sık olmayacak formda dizilir.
İsteğe bağlı ruloda sarılır.
Yağlı kağıt yahut yağlanmış tepsi üzerine alınan tavuklar 180°önceden ısıtılmış alt üst kızarana kadar pişirilir.
Pilavla birlikte çok düzgün ikilidir