Son konular

Fırında Susamlı Patatesli Çıtır Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Susamlı Patatesli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller

Tavuk Marinesi İçin
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 paket tavuk but (9 tane vardı içinde)
Fırın Patates İçin
4 adet patates
1 tatlı kaşığı susam
1 yemek kaşığı mısır unu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Fırında Susamlı Patatesli Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk butumuza kesikler atıyoruz ve sıvı yağ yoğurt salça tuz ve baharatları karıştırıp tavukları harmanlıyoruz.
Dolapta 30 dakika buzdolabında dinlendirelim daha sonra patateslere geçelim patatesleri kızartmalık doğruyoruz.
Yıkadıktan sonra kuruluyoruz üzerine mısır unu tuz susam serpiştirip yeterlice karıştırıyoruz.
Sıvı yağda gezdirip dikdörtgen borcamın kenarına tavuk butları yerleştiriyoruz ortasına patatesleri yerleştiriyoruz.
Evvelce ısıtılmış 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz tavuk butlar kızarınca öbür tarafını da çevirip o tarafı da kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt