Fırında Susamlı Ve Soslu Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak rendesi
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı susam
Fırında Susamlı Ve Soslu Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabaharları temizleyip yıkayıp küçük çiçekler haline getirseniz daha lezzetli olur.
Kaynamış suya tuz atın ve haşlayın. Büsbütün pişmiş olmasın biraz canlı kalsın. Yanı 10-12 dakika kadar haşlayın.
Sosu için gerekli tüm materyalleri bir kabin içerisine alın ve karıştırın. Baharatlarını damak zevkine nazaran ayarlayın.
Süzdüğünüz karnabaharları sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
En sonunda üzerlerine susam serpiştirip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Fırında Susamlı Ve Soslu Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak rendesi
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı susam
Fırında Susamlı Ve Soslu Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabaharları temizleyip yıkayıp küçük çiçekler haline getirseniz daha lezzetli olur.
Kaynamış suya tuz atın ve haşlayın. Büsbütün pişmiş olmasın biraz canlı kalsın. Yanı 10-12 dakika kadar haşlayın.
Sosu için gerekli tüm materyalleri bir kabin içerisine alın ve karıştırın. Baharatlarını damak zevkine nazaran ayarlayın.
Süzdüğünüz karnabaharları sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
En sonunda üzerlerine susam serpiştirip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .
Fırında Susamlı Ve Soslu Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı