Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı İçin Malzemeler
2 kg süt (mümkünse köy sütü)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için;
Kavrulmuş fındık
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçimizi küçük bir kapta 2 çay bardağı su ile haşlıyoruz.
Sütümüzü uygun bir tencereye alalım.
İçine şeker ekliyoruz ,yumurta sarısı da ekleyip karıştırıyoruz.
Haşlanmış pirinçleri de ekleyip orta ara karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynayınca bir kenarda soğuk su ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştırıp 5 dk daha kısık ateşte pişirilir.
Tereyağı da ekleyip altını kapatıyoruz.
Uygun ısıya sağlam kaselere koyup içi su dolu tepsi ye koyuyoruz.
Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirip fındık ile servis ediyoruz. Afiyet olsun
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kg süt (mümkünse köy sütü)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için;
Kavrulmuş fındık
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçimizi küçük bir kapta 2 çay bardağı su ile haşlıyoruz.
Sütümüzü uygun bir tencereye alalım.
İçine şeker ekliyoruz ,yumurta sarısı da ekleyip karıştırıyoruz.
Haşlanmış pirinçleri de ekleyip orta ara karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynayınca bir kenarda soğuk su ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştırıp 5 dk daha kısık ateşte pişirilir.
Tereyağı da ekleyip altını kapatıyoruz.
Uygun ısıya sağlam kaselere koyup içi su dolu tepsi ye koyuyoruz.
Üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirip fındık ile servis ediyoruz. Afiyet olsun
Fırında Sütlaç (Hamsi Köy Sütlacı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı