Son konular

Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En İyisi Diyebilirim)

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Güzeli Diyebilirim) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su(pirinci haşlamak için)
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı su(nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Yeterlisi Diyebilirim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben öncelikle 1 çay bardağı pirinci 2 su bardağı su ile tencereye yumuşaması için ocağa koydum.
Pirinç pişerken farklı bir yerde nişasta ve yumurta sarısını çok az su ile açtım yumurta sarısının kesilmemesi için; (kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı kesinlikle ılıştırın. ).
Kaynayan ve yumuşayıp suyunu çeken pirincimizin üzerine 1 kilo sütü ek ederek orta ara karıştırdım.
Sütümüzde kaynadıktan sonra nişasta karışımını ek ettim.
10 dk kaynattım birazda o esnada kıvamını aldı esasen.
Toz şekerimizi ilave ettim 3-4 dakikada bu halde biraz karıştırarak pişirdim.
Son olarak vanilyamızı ekledim.
5 dakikada bu formda kaynatıp tencereyi ocaktan aldım.
Sütlacı başka farklı güveçlere koydum ben daha sonrada tepsimizin yarısına kadar soğuk su su ek edip 200 derece fırında 12-15 dk ortası pişirdim.
Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığım sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırdım.
Soğuttuktan sonra sevdiklerimle paylaştım.Deneyecek olanlara afiyet olsun
Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Güzeli Diyebilirim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt