Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı süt nişastayı açmak için
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçleri suyu çekene kadar haşlıyoruz.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip, kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz.
10 dk bu türlü kaynatıp, altını kapatıyoruz.
Sütlaçları toprak kaselere alıyoruz bu tarifle 6 kase çıkıyor.
Tepsiye kaselerin ortasına gelecek halde soğuk su dolduruyoruz, kaselerimizi tepsiye diziyoruz.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştiriyoruz.
180 derecede, sütlaçların üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı süt nişastayı açmak için
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçleri suyu çekene kadar haşlıyoruz.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip, kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz.
10 dk bu türlü kaynatıp, altını kapatıyoruz.
Sütlaçları toprak kaselere alıyoruz bu tarifle 6 kase çıkıyor.
Tepsiye kaselerin ortasına gelecek halde soğuk su dolduruyoruz, kaselerimizi tepsiye diziyoruz.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştiriyoruz.
180 derecede, sütlaçların üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı