Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler
3 lt süt (İnek sütü )
3 yemek kaşığı yoğurt
Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Alınan süt süzgeçten süzülür uygun bir tencereye.
Ocak yüksek ayarda açılır.
Karıştırarak kabarana kadar kaynatılır.
Daha sonra ocak kısılır ara, ara karıştırarak 30 dk kaynatılır.
Sütün sıcaklığı ayarlanır hafif parmağı yakacak şekilde olmalıdır.
3 yemek kaşığı yoğurt bir kaseye alınıp üzerine bi miktar su ilave edip karıştırılır.
Cacık yoğurt kıvamında çırpılır.
Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan bir kenarından hazırlanan yoğurt dökülür yavaşça yoğurt koyduğumuz yerden karıştırılır yavaşça eşit olarak dağılması sağlanır.
Tencere fırına konur kapağı kapatılmadan fırının kapağı kapatılır.
4 saat sonra fırının kapağı açılır öylece bekletilir mayalanan tencerenin soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 1 gün bekletilir, birgün sonra yenir.
Afiyet olsun çok pıratik çok kolay bir tarif üzerini bezle kapatma derdi yok.
Püf noktalarına gelince:mayalamak için suyla kıvamını ayarlanırsa yoğurt ekşi olmaz.
Sütün sıcaklığını tam ayarlanırsa da ekşi olmaz.
Tencerenin kapağı kapatılmadan fırına konursa yoğurt sulanmaz.
1 gün sonra yenirse taş gibi olur.
Mayası için 1 lt ye bir yemek kaşığı yoğurt tam ayarı benim süt 3 lt 3 yemek kaşığı yoğurt kullandım.Mayanın kıvamı suyla ezildiğinde cacık kıvamında olmalıdır.
Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Fotoğraflı Yapılışı
3 lt süt (İnek sütü )
3 yemek kaşığı yoğurt
Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Alınan süt süzgeçten süzülür uygun bir tencereye.
Ocak yüksek ayarda açılır.
Karıştırarak kabarana kadar kaynatılır.
Daha sonra ocak kısılır ara, ara karıştırarak 30 dk kaynatılır.
Sütün sıcaklığı ayarlanır hafif parmağı yakacak şekilde olmalıdır.
3 yemek kaşığı yoğurt bir kaseye alınıp üzerine bi miktar su ilave edip karıştırılır.
Cacık yoğurt kıvamında çırpılır.
Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan bir kenarından hazırlanan yoğurt dökülür yavaşça yoğurt koyduğumuz yerden karıştırılır yavaşça eşit olarak dağılması sağlanır.
Tencere fırına konur kapağı kapatılmadan fırının kapağı kapatılır.
4 saat sonra fırının kapağı açılır öylece bekletilir mayalanan tencerenin soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 1 gün bekletilir, birgün sonra yenir.
Afiyet olsun çok pıratik çok kolay bir tarif üzerini bezle kapatma derdi yok.
Püf noktalarına gelince:mayalamak için suyla kıvamını ayarlanırsa yoğurt ekşi olmaz.
Sütün sıcaklığını tam ayarlanırsa da ekşi olmaz.
Tencerenin kapağı kapatılmadan fırına konursa yoğurt sulanmaz.
1 gün sonra yenirse taş gibi olur.
Mayası için 1 lt ye bir yemek kaşığı yoğurt tam ayarı benim süt 3 lt 3 yemek kaşığı yoğurt kullandım.Mayanın kıvamı suyla ezildiğinde cacık kıvamında olmalıdır.
Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır Püf Noktalarıyla Fotoğraflı Yapılışı