SoruCevap
Yeni Üye
Fırında Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
Fırın poşeti
Tavuğun sosu için;
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Kekik
Limon, sosun içine değil tavuğa sürülecek
Pilavı için;
2,5 su bardağı pirinç ben basmati pirincini kullandım normal pirinçte olur.
Su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Fırında Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pilavı hazırlayalım pirinç olarak ben basmati pirincini kullanıyorum daha güzel oluyor ve asla lapa olma tehlikesi olmuyor.
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar göz kararı tereyağını koyalım 2, 3 yemek kaşığı kadarda sıvı yağı koyalım ardından pirinci koyup kavuralım.
Baharatları ekleyelim 1 su bardağı kadar su ekleyelim ilk başta 1 su bardağı ekleyip biraz pilavı pişiriyoruz suyu çekilen pilavı kenara koyup tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
Bütün tavuğumuzu yıkayıp temizliyoruz sonra tavuğumuzu limonluyoruz hem çıtır çıtır oluyor hemde çok güzel lezzet veriyor limon
Sosu için bir tabağa zeytinyağı tereyağı karabiber kimyon kekik koyup karıştırıyoruz limonladığımız bütün tavuğumuzun her tarafına sürüyoruz.
Tavuğumuzun içine pilavımızdan 3, 4 yemek kaşığı kadar dolduruyoruz ve tavuğumuzu dikiyoruz ve tavuğumuza çizikler atıyoruz ki içi çiğ kalmasın fırın poşetine koyup, 180 derece fırında 1,30 saat kadar pişiriyoruz fırın farkı olabilir.
Tavuğunuzu kontrol ederek pişirin daha uzunda pişebilir benim tavuğum fırın poşetine sığmadığı için ben poşetsiz, tavuğu çevirerek pişirdim ve gayet çok lezzetli oldu.
Kalan pilavada üstünü geçecek kadar su ekleyip pilavı pişirin. Pilav bol baharatlı olunca daha güzel oluyor. Pişen tavuğunuzu servis edebilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor afiyet bal ve şifa olsun
Fırında Tavuk Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet bütün tavuk
Fırın poşeti
Tavuğun sosu için;
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Kekik
Limon, sosun içine değil tavuğa sürülecek
Pilavı için;
2,5 su bardağı pirinç ben basmati pirincini kullandım normal pirinçte olur.
Su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ
Fırında Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pilavı hazırlayalım pirinç olarak ben basmati pirincini kullanıyorum daha güzel oluyor ve asla lapa olma tehlikesi olmuyor.
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar göz kararı tereyağını koyalım 2, 3 yemek kaşığı kadarda sıvı yağı koyalım ardından pirinci koyup kavuralım.
Baharatları ekleyelim 1 su bardağı kadar su ekleyelim ilk başta 1 su bardağı ekleyip biraz pilavı pişiriyoruz suyu çekilen pilavı kenara koyup tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
Bütün tavuğumuzu yıkayıp temizliyoruz sonra tavuğumuzu limonluyoruz hem çıtır çıtır oluyor hemde çok güzel lezzet veriyor limon
Sosu için bir tabağa zeytinyağı tereyağı karabiber kimyon kekik koyup karıştırıyoruz limonladığımız bütün tavuğumuzun her tarafına sürüyoruz.
Tavuğumuzun içine pilavımızdan 3, 4 yemek kaşığı kadar dolduruyoruz ve tavuğumuzu dikiyoruz ve tavuğumuza çizikler atıyoruz ki içi çiğ kalmasın fırın poşetine koyup, 180 derece fırında 1,30 saat kadar pişiriyoruz fırın farkı olabilir.
Tavuğunuzu kontrol ederek pişirin daha uzunda pişebilir benim tavuğum fırın poşetine sığmadığı için ben poşetsiz, tavuğu çevirerek pişirdim ve gayet çok lezzetli oldu.
Kalan pilavada üstünü geçecek kadar su ekleyip pilavı pişirin. Pilav bol baharatlı olunca daha güzel oluyor. Pişen tavuğunuzu servis edebilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor afiyet bal ve şifa olsun
Fırında Tavuk Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı