Son konular

Fırında Tavuk Dolması

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Fırında Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
Fırın poşeti
Tavuğun sosu için;
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Kekik
Limon, sosun içine değil tavuğa sürülecek
Pilavı için;
2,5 su bardağı pirinç ben basmati pirincini kullandım normal pirinçte olur.
Su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ

Fırında Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pilavı hazırlayalım pirinç olarak ben basmati pirincini kullanıyorum daha güzel oluyor ve asla lapa olma tehlikesi olmuyor.
Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar göz kararı tereyağını koyalım 2, 3 yemek kaşığı kadarda sıvı yağı koyalım ardından pirinci koyup kavuralım.
Baharatları ekleyelim 1 su bardağı kadar su ekleyelim ilk başta 1 su bardağı ekleyip biraz pilavı pişiriyoruz suyu çekilen pilavı kenara koyup tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
Bütün tavuğumuzu yıkayıp temizliyoruz sonra tavuğumuzu limonluyoruz hem çıtır çıtır oluyor hemde çok güzel lezzet veriyor limon
Sosu için bir tabağa zeytinyağı tereyağı karabiber kimyon kekik koyup karıştırıyoruz limonladığımız bütün tavuğumuzun her tarafına sürüyoruz.
Tavuğumuzun içine pilavımızdan 3, 4 yemek kaşığı kadar dolduruyoruz ve tavuğumuzu dikiyoruz ve tavuğumuza çizikler atıyoruz ki içi çiğ kalmasın fırın poşetine koyup, 180 derece fırında 1,30 saat kadar pişiriyoruz fırın farkı olabilir.
Tavuğunuzu kontrol ederek pişirin daha uzunda pişebilir benim tavuğum fırın poşetine sığmadığı için ben poşetsiz, tavuğu çevirerek pişirdim ve gayet çok lezzetli oldu.
Kalan pilavada üstünü geçecek kadar su ekleyip pilavı pişirin. Pilav bol baharatlı olunca daha güzel oluyor. Pişen tavuğunuzu servis edebilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor afiyet bal ve şifa olsun
Fırında Tavuk Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük bütün tavuk Pilavı için; 3 su bardağı pilavlık pirinç 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kuru soğan 1 paket kuş üzümü 3 su bardağı sıcak su Yarım çay bardağı tuzsuz fıstık 1 çay bardağı badem 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bulgur Pilavı Yatağına Yatmış Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi İcin Malzemeler *1 butun tavuk *1 fırın poşeti SOS İCİN MALZEMELER; *1 kuru soğan *1 diş sarımsak *2 yemek kaşığı salca *2 yemek kaşığı yoğurt *Yarım cay bardağı sıvı yağ *2 tatlı kaşığı tuz *Baharatlar toz biber, kekik, kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler Tüm tavuk 1 su bardağı nohut 1 büyük soğan Karabiber 2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben) 5 su bardağı tavuk suyu 1 küçük çay bardağı şehriye Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk( 1,5-2 kg arası ) 2 su bardağı pirinç 10 adet kestane 1 paket çam fıstığı 1 adet patates 2 adet havuç Yarım limon 1 çay kaşığı karabiber Tavuğun üzerine sürmek için ; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Kapsa Pilavı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı basmati pirinç 1 yemek kaşığı tuz 1 büyük soğan 2 adet siyah limon 2 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 5 adet kakule 2 adet karanfil 1 tutam top karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 diş sarımsak 2 adet kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt