Son konular

Fırında Tavuk Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller
1 adet tavuk göğsü
2 adet orta uzunluk havuç
1 su bardağı bezelye
1 orta uzunluk soğan
2 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sosu için :
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Bir ölçü muskat rendesi

Fırında Tavuk Graten Tanımı Yapılışı

Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
Akabinde kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ek ediyoruz.
Bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
Ufak küp halinde doğradığımız havucu ek ediyoruz.
Bezelyemizi de koyduktan sonra birebir formda ufak tüp formunda doğramış olduğumuz patatesleri de ek ettikten sonra salçamızı da koyduktan sonra karabiber tuzu ek ediyoruz ve 10 dk daha ocakta pişiriyoruz.
Beşamel sos hazırlanışı :Sütümüzü ve unumuzu bir tencereye aldıktan sonra çırpıcı yardımıyla pişirmeye başlıyoruz daha sonra karabiber, tuz, muskat (zorunlu değil) ve tereyağını ekledikten sonra uygunca pişiriyoruz.
Pişen sotemizi borcama alıyoruz ve güzelce yayıyoruz üzerine yapmış olduğumuz beşamel sosu döküp 200°c fırına atıyoruz.
Afiyet olsun .
 
Üst Alt