Son konular

Fırında Tavuk Şiş

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü (Küp küp doğrayın)
Marinesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı/ karabiber/ kekik
1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza nazaran ek edin)
1 tatlı kaşığı bal
1 diş ezilmiş sarımsak (Mecbur değil)

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel tavuk göğsünü çok büyük olmayacak halde kuşbaşı üzere doğranır ve derin bir kaba alınır.
Üzerine sos gereçleri ek edin ve karıştırın uygunca harmanlayın.
Tavuklar sosa bulanır ve 1-2 saat buzdolabında ağzı streç sinema kapalı formda marine edilir.
Bekletmenizi tavsiye ederim zira lezzetini dahada artırıyor.
Domates ve biberler (Benim biberim yoktu kullanmadım) dileğe nazaran dilimliyoruz.
Fırın tepsimizin üzerine yağlı kağıt seriyorum ve başlıyorum.
Dolapta dinlenmiş olan tavuklar çok sıkı olmayacak halde çöp şişe dizilir, ortalarına biber domates koyabilirsiniz.
Bütün tavuklar bitinceye kadar tıpkı süreci uyguluyorum ve şişleri tepsinin üzerine diziyorum.
Kalan sos tavukların üzerine gezdiriyorum.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyuyorum (Islattım ve suyunu aldım)
Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında tavuklar pişip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Yaklaşık 35-40 dakika pişmiş oluyor zati. Yumuşacık tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler 2 adet tavuk göğsü eti Yarım çay bardağı süt yahut yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1.5 buçuk yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Kekik, kimyon, karabiber, tozbiber, pulbiber tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Lokum Üzere Yumuşacık Tavuk Şiş (Fırında) Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk göğsü Çeri domates Yeşil biber Marinesi İçin 2 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Kekik Pulbiber Lokum Üzere Yumuşacık Tavuk Şiş (Fırında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü ya da pirzola Marinesi için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 2 diş rendelenmiş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Şiş (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler 700 gram tavuk göğsü ya da pirzola (Karışık kullandım) Marinesi için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 2 diş rendelenmiş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğüs Çeri domates Yeşil biber Marinesi için: 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt