Son konular

Fırında Tavuklu Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
3 tane orta uzunluk patlıcan
Tavuklu iç gereç;
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane küp doğranmış domates
1 tane ufak doğranmış yeşil biber
Yarım kesim ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti
Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra diklemesine ortadan ikiye kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin,.
Üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
200 dereceye ısınmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada zeytinyağında soğan, biber ve domatesleri biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ve tavukları ek ederek karıştırın.
Tavanın ağzını kapatarak orta ateşte, tavuklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tuzu, karabiberini ve yeşillikleri ek ederek karıştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanların orta kısımlarında çatalla ezerek boşluklar açın ve tavuklu harcı bu boşluklara yerleştirin.
Üstlerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini, ek edin ve kızarıncaya kadar 200 dereceye ısınmış fırında pişirin. Ilık ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet patlıcan 1 kase küçük doğranmış tavuk butu 2 adet kuru soğan 1 adet domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sos 1 yemek kaşığı kadar salça Yarım fincan kadar zeytinyağı Tuz Karabiber Sosu için; 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 6 adet patlıcan 1 tatlı kaşığı tuz Sivri biber İç harcı: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 g tavuk göğsü 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 5 adet kemer patlıcan İç Harcı İçin 1,5 adet tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay yarım sıvı yağ 1 adet diş sarımsak (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 6 adet patlıcan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, pulbiber, kekik Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Nefis lezzetiyle Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 7-8 adet patates 300 gram tavuk göğsü 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 adet soğan 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt