Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
3 tane orta uzunluk patlıcan
Tavuklu iç gereç;
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane küp doğranmış domates
1 tane ufak doğranmış yeşil biber
Yarım kesim ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti
Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra diklemesine ortadan ikiye kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin,.
Üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
200 dereceye ısınmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada zeytinyağında soğan, biber ve domatesleri biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ve tavukları ek ederek karıştırın.
Tavanın ağzını kapatarak orta ateşte, tavuklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tuzu, karabiberini ve yeşillikleri ek ederek karıştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanların orta kısımlarında çatalla ezerek boşluklar açın ve tavuklu harcı bu boşluklara yerleştirin.
Üstlerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini, ek edin ve kızarıncaya kadar 200 dereceye ısınmış fırında pişirin. Ilık ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 tane orta uzunluk patlıcan
Tavuklu iç gereç;
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane küp doğranmış domates
1 tane ufak doğranmış yeşil biber
Yarım kesim ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti
Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra diklemesine ortadan ikiye kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin,.
Üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
200 dereceye ısınmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada zeytinyağında soğan, biber ve domatesleri biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ve tavukları ek ederek karıştırın.
Tavanın ağzını kapatarak orta ateşte, tavuklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tuzu, karabiberini ve yeşillikleri ek ederek karıştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanların orta kısımlarında çatalla ezerek boşluklar açın ve tavuklu harcı bu boşluklara yerleştirin.
Üstlerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini, ek edin ve kızarıncaya kadar 200 dereceye ısınmış fırında pişirin. Ilık ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı