Son konular

Fırında Tavuklu Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
5 adet kemer patlıcan
İç Harcı İçin
1,5 adet tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay yarım sıvı yağ
1 adet diş sarımsak (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvıyağ koyduğumuz tencereye yıkanıp küp küp doğranmış tavuk ve soğanları koyuyoruz. Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz kavuruyoruz.
Domates salçası ve baharatları ekliyoruz. Yeterlice karıştırıp 10-15 dakika kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Patlıcanın kabuklarını alacalı soyuyoruz.
Tuzlu suda acısı çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Kurulayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede kızartıyoruz.
Tepsiye koyup kaşık yardımı ile yarıklarını açıyoruz. İçine tavuklu harcımızı dolduruyoruz.
Sos için salça, su ve tuzu karıştırıyoruz. Tepsinin tabanına döküyoruz.
Fırında 20 dakika 190 derecede pişiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirleri patlıcanların üstüne serpiştiriyoruz.
30-35 dakika 175 derecede pişiriyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 1 kg patlıcan 250 gram tavuk 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet domates yada domates sos 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Toz biber Maydanoz Kızartmak için Sıvıyağ Üzeri için; Kaşar rendesi Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Fırında Lokum Üzere Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler Patates harcı için; 6 adet orta uzunluk patates 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane 50 gram rendelenmiş kaşar peynir İç harcı için; 400 gram tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 2 adet çarliston biber 1 adet domates 1 adet soğan 2 adet kabak 3 adet patlıcan Köri Kekik Karabiber Pul biber Toz biber Tuz 2 tatlı kaşığı biber salçası Sıvıyağ Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 10 adet orta uzunluk patlıcan (ben patlıcanların sayısını azaltıp patates yahut biber kullandım iç harcı koymak için) İç harcı için; 2 tane orta uzunluk soğan 4-5 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk kırmızı biber 2 büyük uzunluk domates 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 6 adet patlıcan 1 tatlı kaşığı tuz Sivri biber İç harcı: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 g tavuk göğsü 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt