Fırında Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
7 adet tavuk kanat (isteyen baget yada but kullanabilir)
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber kimyon karabiber tuz
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
Fırında Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavukları haşlandım.
Ardından soğanları soyup küp küp doğrayıp tencereye aldım.
Üzerine salça ekleyip biraz pişirdim.
Pirinçi ve baharatları ekleyip biraz kavurdum.
Pişireceğim borcama hazırladığım pirinci koyup üzerine tavukları dizdim.
Bire iki şeklinde su ilave ettim 2 bardak tavuk suyu ekledim yani.
Ardından 240 derecelik fırında 35 dakika pişirip hiç acmadan dinlendirdim.
Fırında Tavuklu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 adet tavuk kanat (isteyen baget yada but kullanabilir)
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber kimyon karabiber tuz
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
Fırında Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavukları haşlandım.
Ardından soğanları soyup küp küp doğrayıp tencereye aldım.
Üzerine salça ekleyip biraz pişirdim.
Pirinçi ve baharatları ekleyip biraz kavurdum.
Pişireceğim borcama hazırladığım pirinci koyup üzerine tavukları dizdim.
Bire iki şeklinde su ilave ettim 2 bardak tavuk suyu ekledim yani.
Ardından 240 derecelik fırında 35 dakika pişirip hiç acmadan dinlendirdim.
Fırında Tavuklu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı