Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1-2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
Tavuk sosu için ;
1 tatlı kaşığı bal
3 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yağlarımızı alalım, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp biraz kavuralım .
Salçalarımızıda ilave edip biraz daha kavuralım.
Pirinçleri ilave edip tuzunu ve baharatlarını atıp iki su bardağı sıcak suyu ilave edip kapağını kapatalım.
Pilavın yarısını başka bir kaba aktarıp tencerede kalan pilava da bir su bardağı kadar tekrar sıcak şu ekleyip pişirelim.
Tavuğun sosu için malzemeleri karıştırıp bekletelim.
Temizlemiş olduğumuz tüm tavuğumuzun içini ayırdığımız pilavla dolduralım ve tavuğumuza sosumuzu sürelim.
200 derecede yaklaşık 1 saat kadar alt üst ayarda pişirelim.
Pişen pilavımızı geniş bir tepsiye veya borcama alalım .
Üzerine pişen tavuğumuzun yağını dökelim ve tüm tavuğumuzuda pilavımızın üzerine koyalım.
Arzuya göre pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1-2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
Tavuk sosu için ;
1 tatlı kaşığı bal
3 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tencereye yağlarımızı alalım, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp biraz kavuralım .
Salçalarımızıda ilave edip biraz daha kavuralım.
Pirinçleri ilave edip tuzunu ve baharatlarını atıp iki su bardağı sıcak suyu ilave edip kapağını kapatalım.
Pilavın yarısını başka bir kaba aktarıp tencerede kalan pilava da bir su bardağı kadar tekrar sıcak şu ekleyip pişirelim.
Tavuğun sosu için malzemeleri karıştırıp bekletelim.
Temizlemiş olduğumuz tüm tavuğumuzun içini ayırdığımız pilavla dolduralım ve tavuğumuza sosumuzu sürelim.
200 derecede yaklaşık 1 saat kadar alt üst ayarda pişirelim.
Pişen pilavımızı geniş bir tepsiye veya borcama alalım .
Üzerine pişen tavuğumuzun yağını dökelim ve tüm tavuğumuzuda pilavımızın üzerine koyalım.
Arzuya göre pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı