Son konular

Fırında Zeytinyağlı Sebze

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 küçük havuç
2 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Su
Tuz
Baharat
Dilerseniz öbür zerzevat çeşitleri de ekleyebilirsiniz

Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzelerimizi yıkayıp süzüp uzun dilimlere kesiyoruz, soğanları çok küçültmeden kesiyoruz.
Zerzevatları bir kaba alıp tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve borcama alıyoruz (ben tuz, pul biber, kara biber, kırmızı biber kullandım.
Salçayı su da eritip nerdeyse sebzelerin üzerini geçecek kadar ekliyoruz, zeytinyağını da dilediğiniz kadar suya ekleyebilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış fırında (alt üst ayar 200 derece) sebzeler pişene kadar veriyoruz, canlı istiyorsanız tam pişmeden çıkartmanızda yarar var, bence bu türlü tadı çok daha hoş.Sebzelerimiz servise hazır, afiyet olsun!
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Zerzevat Dizmesi Tanımı İçin Gereçler 2 adet kabak 2 adet patates 2 adet patlıcan 4 adet domates 1 adet soğan 5 diş sarımsak 2 adet közlenmiş kapya biber Kekik 1 çay kaşığı tuz Sosu İçin 1 tatlı kaşığı salça 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı 3 adet patates 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 kase taze bezelye 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Karabiber Kekik Tuz Sıvı yağ Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zerzevat Mücveri Tanımı İçin Gereçler 3 adet kabak 3 adet patates 2 adet havuç 1 kuru soğan 3 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı dere otu (isteğe nazaran peynir ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Zeytinyağlı Zerzevat Dolması Tanımı İçin Malzemeler 8 dolmalık biber 2 patlıcan 1 kabak İç gereçleri; 1 bardak pirinç 1 kuru soğan 1 domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı dolma baharı 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kaşarlı Zerzevat Yemeği (Pratik) Tanımı İçin Gereçler 1 kase bezelye 1 kase mısır 1 kısım pırasa 1 tane havuç 2 tane patates 1 tane kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı tatlı toz biber Yarım çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı nane Yarım çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt