Son konular

Fırını Unutturan Tavuk Tandır

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
Kişi başı 2 tavuk baget
2 orta uzunluk patates
1 küçük soğan
Sosu için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin kapaklı bir yanmaz yapışmaz tencereye yağlı kağıt serin, elinizle düzeltin.
Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halka biçiminde doğrayın.
Soğanı soyup ince dilimler halinde doğrayın.
Tavukları, patatesleri ve soğanları tencereye alın.
Sos materyallerini karıştırma kabına alın ve uygunca karıştırın.
Sosu tencereye dökün ve herşeyin her yerinin güzelce soslanması için güzelce karıştırın, en az yarım saat, vaktiniz varsa 2 saat kadar bekletin.
Kağıdı kapatıp üzerine porselen bir tabak koyun ve tencere kapağını kapatın.
Ocağa alın, kısık ateşte bu halde 20 dakika pişirin.
Sürenin sonunda kapağı açın, tabağı kaldırın ve kağıdı da açın.
Bu halde de 20-25 dakika ızgara yapar üzere çevirerek pişirin.
İstediğiniz nar üzere kızarmış görünüme kavuşunca hazır demektir.
Yanına pilav, salata, püre üzere eslikcilerle yahut sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırınsız Tavuk Tandır (Fırını Unutturan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet tavuk kalça (bütün tavuk da olabilir) 1 adet soğan Sosu için: 5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı toz kekik 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tandır Tadında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 6 adet baget 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı kekik 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı 4-5 adet patates 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Hindi Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler 1 kg hindi ya da tavuk pirzola 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve tatlı toz biber Tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 adet soğan Hindi Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derisi soyulmuş tavuk pirzolaları zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler 7-8 adet tavuk baget Sosu için; 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, zerdeçal, kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak rendesi Tandır Tadında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı İçin Materyaller 6 adet tavuk but 1 adet patates 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı acılı tavuk harcı (Olmasa da olur) 2 dış sarımsak Tuz Pulbiber Kekik Köri Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Üst Alt