Fırınlı Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı balkabağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
Fırınlı Balkabağı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırın kağıdımızı yıkayıp sonra suyunu süzüyoruz. Akabinde fırın tepsimize serebiliriz.
Tüm zerzevatları fırın tepsisine diziyor ve üzerine baharatları gezdiriyoruz.
Bir kürdan yardımı ile fırın kağıdını bohça yapıyoruz.
250 derecede yaklaşık 45 dk fırınlıyoruz.
Un ve yağ kavrulduktan sonra sütü ek edip krema kıvamı elde ediyoruz.
Üzerine fırınlanmış zerzevatları ek ve suyu ek ediyoruz.
Blendar ile bızzz ve akabinde kaynatıp afiyetle yiyoruz.
2 su bardağı balkabağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
Fırınlı Balkabağı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fırın kağıdımızı yıkayıp sonra suyunu süzüyoruz. Akabinde fırın tepsimize serebiliriz.
Tüm zerzevatları fırın tepsisine diziyor ve üzerine baharatları gezdiriyoruz.
Bir kürdan yardımı ile fırın kağıdını bohça yapıyoruz.
250 derecede yaklaşık 45 dk fırınlıyoruz.
Un ve yağ kavrulduktan sonra sütü ek edip krema kıvamı elde ediyoruz.
Üzerine fırınlanmış zerzevatları ek ve suyu ek ediyoruz.
Blendar ile bızzz ve akabinde kaynatıp afiyetle yiyoruz.