Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
200 gram bisküvi rondodan geçirilmiş)
1 çay bardağı ceviz
80 gram tereyağı (Eritilmiş)
1 litre süt
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
4 tane kivi (Doğranmış)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler bir kaseye alınır. İçine iri çekilmiş ceviz ve eritilmiş tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır. 26cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirilir ve kalıbın alt katına bisküvili harç yerleştirilir.
Bardağın dibini bastırarak bisküviler sıkıştırılır ve muhallebiyi hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
Muhallebisi için; tencereye irmik, şeker, nişasta ve süt koyulur topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa koyup kısık ateşte pişirilir.
Ocağı kapatıp içine vanilya ve tereyağ ekleyip, eriyene kadar karıştırılır. Muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
Kivili sos için; tencereye doğranmış kiviler, nişasta, şeker ve vanilya koyulur blendırdan geçirilir. Tencereyi ocağı koyup, göz göz olana kadar pişirilir.
Soğuyan muhallebinin üzerine kivili sos dökülür oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. İstediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram bisküvi rondodan geçirilmiş)
1 çay bardağı ceviz
80 gram tereyağı (Eritilmiş)
1 litre süt
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
4 tane kivi (Doğranmış)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler bir kaseye alınır. İçine iri çekilmiş ceviz ve eritilmiş tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır. 26cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirilir ve kalıbın alt katına bisküvili harç yerleştirilir.
Bardağın dibini bastırarak bisküviler sıkıştırılır ve muhallebiyi hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
Muhallebisi için; tencereye irmik, şeker, nişasta ve süt koyulur topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa koyup kısık ateşte pişirilir.
Ocağı kapatıp içine vanilya ve tereyağ ekleyip, eriyene kadar karıştırılır. Muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
Kivili sos için; tencereye doğranmış kiviler, nişasta, şeker ve vanilya koyulur blendırdan geçirilir. Tencereyi ocağı koyup, göz göz olana kadar pişirilir.
Soğuyan muhallebinin üzerine kivili sos dökülür oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. İstediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı