Fırınsız Kremalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
1.5 paket ( 300 gram ) bisküvi
150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı süt
Kreması için;
2 paket ( 400 gram ) krema
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 su bardağından 1 parmak eksik ( 150 gram ) şeker
1 su bardağından 3 parmak eksik ( 50 gram ) un
1 paket ( 5 gram ) vanilya
100 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
Fırınsız Kremalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabında bisküvi, süt ve tereyağını karıştırıyorum.
Bisküvi karışımından 5 kaşık ayırıyorum.
Pastanın kreması için karıştırma kabına şeker, un ve yumurtayı şeker eriyene kadar karıştırıyorum.
Karışıma oda sıcaklığındaki kremamı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyorum.
Pasta kremamı orta ateşteki tencereme alıyorum.
Kremamın kesilmemesi için karıştırmayı bırakmıyorum.
Kıvam alan kremanın altını kısıyorum ve kremam toparlana kadar karıştırıyorum.
Ocaktan aldığım kremamı 2, 3 dakika daha çırpıyorum.
Üzerini streç sinema ile kapatıyorum.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyorum.
Tereyağı ve vanilyayı mikserin en yüksek suratında yaklaşık 2, 3 dakika çırpıyorum.
Tereyağı karışımına soğuyan kremayı ekliyorum ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyorum.
Kremamı pasta tabanının içine eşit biçimde dağıtıyorum.
Daha evvel ayırdığım bisküvi kırıntılarını pastanın üzerine serpiyorum.
Vaktim varsa 1 gün yoksa 5, 6 saat dolapta dinlendiriyorum.
Ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Tarifimizi denemeden evvel youtube görüntümüzü izleyebilirsiniz
Tabanı için;
1.5 paket ( 300 gram ) bisküvi
150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı süt
Kreması için;
2 paket ( 400 gram ) krema
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 su bardağından 1 parmak eksik ( 150 gram ) şeker
1 su bardağından 3 parmak eksik ( 50 gram ) un
1 paket ( 5 gram ) vanilya
100 gram tereyağı ( oda sıcaklığında )
Fırınsız Kremalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabında bisküvi, süt ve tereyağını karıştırıyorum.
Bisküvi karışımından 5 kaşık ayırıyorum.
Pastanın kreması için karıştırma kabına şeker, un ve yumurtayı şeker eriyene kadar karıştırıyorum.
Karışıma oda sıcaklığındaki kremamı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyorum.
Pasta kremamı orta ateşteki tencereme alıyorum.
Kremamın kesilmemesi için karıştırmayı bırakmıyorum.
Kıvam alan kremanın altını kısıyorum ve kremam toparlana kadar karıştırıyorum.
Ocaktan aldığım kremamı 2, 3 dakika daha çırpıyorum.
Üzerini streç sinema ile kapatıyorum.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyorum.
Tereyağı ve vanilyayı mikserin en yüksek suratında yaklaşık 2, 3 dakika çırpıyorum.
Tereyağı karışımına soğuyan kremayı ekliyorum ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyorum.
Kremamı pasta tabanının içine eşit biçimde dağıtıyorum.
Daha evvel ayırdığım bisküvi kırıntılarını pastanın üzerine serpiyorum.
Vaktim varsa 1 gün yoksa 5, 6 saat dolapta dinlendiriyorum.
Ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Tarifimizi denemeden evvel youtube görüntümüzü izleyebilirsiniz