Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kadayıf
200 gram toz fıstık
4 çorba kaşığı tereyağ
Kaymak
Şerbeti için
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanır şeker ve su kaynatılır 3-4 damla limon sıkılıp kapatılır soğumaya bırakılır.
Kadayıflar önce didiklenir sonra erimiş tereyağ ile harmanlanır.
Muffin kalıbının en altına ince bir tabaka kadayıf konulur .
Sonra üzerine 1 yemek kaşığı toz fıstık eklenir .
Üzerine tekrar kadayıf koyulur .
Birer tatlı kaşığı kaymak koyulur.
Üzerine fıstık ve kadayıf eklenir .
Üzerine bir bardak yardımıyla bastırılır.
Fırında 180 c de pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğuk şerbetten ikişer veye üçer kaşık dökülür.
Sıcak servis ederseniz künefeden hiç farkı yok afiyet olsun.
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt