Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kadayıf
200 gram toz fıstık
4 çorba kaşığı tereyağ
Kaymak
Şerbeti için
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanır şeker ve su kaynatılır 3-4 damla limon sıkılıp kapatılır soğumaya bırakılır.
Kadayıflar önce didiklenir sonra erimiş tereyağ ile harmanlanır.
Muffin kalıbının en altına ince bir tabaka kadayıf konulur .
Sonra üzerine 1 yemek kaşığı toz fıstık eklenir .
Üzerine tekrar kadayıf koyulur .
Birer tatlı kaşığı kaymak koyulur.
Üzerine fıstık ve kadayıf eklenir .
Üzerine bir bardak yardımıyla bastırılır.
Fırında 180 c de pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğuk şerbetten ikişer veye üçer kaşık dökülür.
Sıcak servis ederseniz künefeden hiç farkı yok afiyet olsun.
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kadayıf
200 gram toz fıstık
4 çorba kaşığı tereyağ
Kaymak
Şerbeti için
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanır şeker ve su kaynatılır 3-4 damla limon sıkılıp kapatılır soğumaya bırakılır.
Kadayıflar önce didiklenir sonra erimiş tereyağ ile harmanlanır.
Muffin kalıbının en altına ince bir tabaka kadayıf konulur .
Sonra üzerine 1 yemek kaşığı toz fıstık eklenir .
Üzerine tekrar kadayıf koyulur .
Birer tatlı kaşığı kaymak koyulur.
Üzerine fıstık ve kadayıf eklenir .
Üzerine bir bardak yardımıyla bastırılır.
Fırında 180 c de pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğuk şerbetten ikişer veye üçer kaşık dökülür.
Sıcak servis ederseniz künefeden hiç farkı yok afiyet olsun.
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı