Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 adet soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Tuz

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçlerimizi tuzlu ve ılık suda yarım saat kadar bekletelim.
Soğanımızı yemeklik doğrayarak sıvı yağda 1-2 dk kavuralım.
Dolmalık fıstıkları ekleyip soğanla birlikte 1-2 dk daha kavuralım.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimizi de ilave ederek birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edelim.
Kuş üzümü, tereyağı, tuz ve suyunu da ekleyerek kapağımızı kapatalım.
Önce yüksek ateşte pilavımız göz göz olunca ocağımızı kısıp düşük ateşte pişirelim.
Bu esnada üzerine tarçın ve karabiberi ilave edelim.
Suyunu çektiğinde ocaktan alıp üzerini havlu kağıtla örtüp dinlenmeye bırakalım. Enfes pilavımız servise hazır ‍ Afiyet olsun
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt