Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
22 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Antep fıstığı yahut ceviz içi
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
İrmikli muhallebisi için;
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için;
Antep fıstığı tozu
Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, tencereye şeker ve suyu alıp kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 15 dk kaynatalım.
İçine limon suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Şimdide irmikli muhallebiyi hazırlayalım,Küçük bir tencere içine gerekli gereçleri koyalım ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını tava içerisine alıp ocakta eritelim içine sıvı yağıda ekleyip karıştıralım.
Baklava yufkasını bir sofra bezi içerisine yerleştirelim kurumasın, teker teker tezgah üzerine alarak ortasını yağlayalım 21 adet yufkayı bu biçimde yağlayalım.
22. Yufkanın üzerini yağlamayalım (yani en üsteki yufkayı)
Sonra uzun kenarından 6 eşit kesime keselim kısa kenarından da 5 eşit modüle keserek kare formlar çıkarmış olalım içlerine 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebiden koyalım.
Üzerlerine antep fıstığı koyalım muska halinde kapatalım.
Dikdörtgen borcama yerleştirelim kalan yağımızı üzerine fırçayla sürelim.
160 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımızda birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır. Afiyet olsun.
22 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Antep fıstığı yahut ceviz içi
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
İrmikli muhallebisi için;
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için;
Antep fıstığı tozu
Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, tencereye şeker ve suyu alıp kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 15 dk kaynatalım.
İçine limon suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Şimdide irmikli muhallebiyi hazırlayalım,Küçük bir tencere içine gerekli gereçleri koyalım ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını tava içerisine alıp ocakta eritelim içine sıvı yağıda ekleyip karıştıralım.
Baklava yufkasını bir sofra bezi içerisine yerleştirelim kurumasın, teker teker tezgah üzerine alarak ortasını yağlayalım 21 adet yufkayı bu biçimde yağlayalım.
22. Yufkanın üzerini yağlamayalım (yani en üsteki yufkayı)
Sonra uzun kenarından 6 eşit kesime keselim kısa kenarından da 5 eşit modüle keserek kare formlar çıkarmış olalım içlerine 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebiden koyalım.
Üzerlerine antep fıstığı koyalım muska halinde kapatalım.
Dikdörtgen borcama yerleştirelim kalan yağımızı üzerine fırçayla sürelim.
160 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımızda birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır. Afiyet olsun.