Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1-1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
5-6 adet limon damlası
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini hazırlayalım soğuk olması gerekiyor,Şekerle suyu ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladı mı içine limon suyunu ekleyelim ve beş dakika o şekilde kaynatıp ocaktan alalım.
Hamur için fırınımızı 180 dereceye getirelim.
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. (hamurun yumuşak olması önemli sert olursa şerbeti iyi çekmez) unun hepsi girmeyebilir dikkatli ekleyelim.
Ardından hamurumuzdan eşit miktarda kopartıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
İnce bir oklava yardımıyla veya parmağımızla ortasına delik yapalım.
Bütün hamuru bu şekilde bitirip fırında verelim ve pişene kadar bırakalım.Ben çok kızartmadım yeşil rengi gitmesin diye biraz fazla bırakırsanız şerbeti döktükten sonra görüntü olarak biraz şekerpareyi andıracaktır.
Ama piştiğinden emin olduktan sonra çıkartıp ilk sıcaklığı geçince ama soğutmadan tatlıyı bir dakika falan bekleyip öyle şerbeti dökelim.
Şerbetini çeken tatlımızın üstünü istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1-1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
5-6 adet limon damlası
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetini hazırlayalım soğuk olması gerekiyor,Şekerle suyu ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladı mı içine limon suyunu ekleyelim ve beş dakika o şekilde kaynatıp ocaktan alalım.
Hamur için fırınımızı 180 dereceye getirelim.
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. (hamurun yumuşak olması önemli sert olursa şerbeti iyi çekmez) unun hepsi girmeyebilir dikkatli ekleyelim.
Ardından hamurumuzdan eşit miktarda kopartıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
İnce bir oklava yardımıyla veya parmağımızla ortasına delik yapalım.
Bütün hamuru bu şekilde bitirip fırında verelim ve pişene kadar bırakalım.Ben çok kızartmadım yeşil rengi gitmesin diye biraz fazla bırakırsanız şerbeti döktükten sonra görüntü olarak biraz şekerpareyi andıracaktır.
Ama piştiğinden emin olduktan sonra çıkartıp ilk sıcaklığı geçince ama soğutmadan tatlıyı bir dakika falan bekleyip öyle şerbeti dökelim.
Şerbetini çeken tatlımızın üstünü istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı