Son konular

Fit Barbunya Köfte

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Fit Barbunya Köfte Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı uygunca haşlanmış kuru barbunya ( bir gece öncesi suda beklettim)
1 adet yumurta
Maydanoz yahut dereotu (bende yoktu eklemedim olsaydı kesin eklerdim)
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat ve aktivesi için bir kaç damla limon
Galeta unu ya da bayat ekmek için kıvamına nazaran eklenecek

Fit Barbunya Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Barbunyayı çok güzel haşlayın.
Rondoda 1 yumurta ile ezin.
İçerisine tüm baharatları karbonatı ve limon damlasını ekleyin.
Maydanoz yahut dere otu incecik doğrayın ben kullanmadım fakat çok yakışır.
İçerisine susam ve çörek otu ekleyin, ikisi tam olarak 1 tatlı kaşığı olsa kâfi.
Galeta unu ekmek içi yada sağlıklı un hangisini isterseniz onu da ekleyip yeterlice yoğurun elinize yapışsa bile fazla un koymayın.
Elinizle toplar yapabilmek biraz güç olsada yavaşça avuç içinizi ıslatın o denli yuvarlayın.
Not: ((içerisindeki ekmek olarak kepek ekmeği içini de kullanabilirsiniz aslında tam buğday ve ya başka sağlıklı unlar da kulanılabilir. ))
Bende sağlıklı un vede kepek ekmeği içi de var di fakat olağan ekmek içi kullandım.Hangisi hoşunuza giderse.Yağ yok tavanızı peçete ile bir sefer hafif yağlayın kâfi.
Balık tavasını yapışmaması için kullandım. İki taraflı kısık ateşte pişirdim.
Fit Barbunya Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Barbunyalı Nohutlu Fit Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta 1 küçük kase haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış barbunya 1 küçük kase lor peyniri Yarım çay bardağı z.yağı 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 avuç ince doğranmış dere otu 1 avuç ince doğranmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Barbunya Fasulye Piyazı Tanımı İçin Materyaller 2 bardak haşlanmış fasulye yahut barbunya 1 adet soğan 3 adet yumurta 15 – 20 kol maydanoz 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı pulbiber Tuz Sosu için 1 yemek kaşığı limon 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı zeytinyağı Barbunya Fasulye Piyazı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Hamburger Tanımı (Ekmek Ve Köftesi) İçin Materyaller Ekmek hamuru materyalleri; 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz maya 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yumurta akı hamura (sarısı üzerine) Tuz Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler 2 çorba kasesi taze barbunya 1 adet havuç 1 adet patates 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı domates sos Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 küp şeker Tuz Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Hamburger ekmeği için Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya 50 gram margarin 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un Köftesi için 250 gram kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt