Fit İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su
1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bal
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı tam buğday unu
Fit İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel su ve portakal suyunu hafif ılıtıp balı ekleyerek karıştırırız.
Diğer yandan irmiği yağda rengi hafif kahverengi olana kadar kavururuz.
Kavurduğumuz irmiğe tam buğday ununu ekleyip biraz daha kavururuz.
Kavurduğumuz materyallere ballı portakal sulu suyu ek edip kısık ateşte çekene kadar bekletiriz. (çok çekmesin durdukça katılaşıyor)
Son olarak ocağın altını kapatıp portakal kabuğunu ek ederiz. Ben biraz da ceviz ekledim çok güzel oldu. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Fit İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su
1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bal
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı tam buğday unu
Fit İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel su ve portakal suyunu hafif ılıtıp balı ekleyerek karıştırırız.
Diğer yandan irmiği yağda rengi hafif kahverengi olana kadar kavururuz.
Kavurduğumuz irmiğe tam buğday ununu ekleyip biraz daha kavururuz.
Kavurduğumuz materyallere ballı portakal sulu suyu ek edip kısık ateşte çekene kadar bekletiriz. (çok çekmesin durdukça katılaşıyor)
Son olarak ocağın altını kapatıp portakal kabuğunu ek ederiz. Ben biraz da ceviz ekledim çok güzel oldu. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Fit İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı