Modoratör
Tanınmış Üye
Fizik bölümü okuyunca ne olur?
Fizik bölümünden başarıyla mezun olan kişiler gelecekteki meslek hayatlarında bilim insanı, araştırmacı, fizikçi gibi unvanlarla yer alabilirler. Öğretmenlik sertifikasını eline alan fizik bölümü mezunları tercih etmeleri durumunda akademisyenlik ve öğretmenlik mesleklerini de tercih edebilirler.Fizik bölümü mezunları hangi memurlukları tercih edebilir?
Yani fizik mezunları örneğin; fizikçi, astrofizikçi, jeofizikçi ve araştırma bilimcisi gibi, kendi alanlarıyla ilgili işlere başvurabilirler….Fizik mezunlarının çalışabileceği çok farklı alanlar mevcuttur örneğin:- Muhasebe ve maliye.
- Devlet kurumları
- Petrol ve gaz.
- Bilim ve mühendislik.
- Teknoloji ve daha nicesi.
Fizik Mühendisliği okuyanlar ne iş yapar?
Fizik Mühendisliği okuyanlar ne iş yapar?Fizik Mühendisliği mezunları (fizik mühendisleri) bilimsel ve teknolojik gelişim zincirinin tüm alanlarında çalışırlar. Mesleki yönelim ve ilgi alanlarına bağlı olarak, araştırma enstitülerindeki, şirketlerin gelişim birimlerindeki, üretim, planlama, satış ve servis faaliyetlerini içerir.
Boğaziçi fizik mezunları nerede çalışıyor?
üniversite ve araştırma kurumlarında çalışabilmektedir.Fizik bölümü mezunu nerede çalışır?
Hastanelerin radyoloji bölümlerinde (Medikal Fizik alanında Yüksek Lisans yaptığı takdirde), firmaların kalite kontrol laboratuarlarında, bilgisayar firmalarında, teknik cihazların satış ve servis şirketlerinde, elektronik ve sanayi alanında çalışan kuruluşlarda ve bankalarda çalışabilirler.KPSS önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?
KPSS önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
Fizik Mühendisliği işsiz kalır mı?
Fizik okursam işsiz kalır mıyım? Hayır işsiz kalmazsın çünkü bir yerlerde fizikçilere mutlaka ihtiyaç var ve çağ ilerledikçe ihtiyaç artmaya da devam edecek.Fizik Mühendisi devlette nerelerde çalışır?
Fizik mühendisleri; akademisyenlikten başka, modern teknoloji kullanan kamu kurum ve kuruluşları (TAEK, TÜBİTAK, ROKETSAN, ASELSAN, TEDAŞ, TELEKOM, TSE, MKE, MSB, Meteoroloji, Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, T.R.T., TÜPRAŞ, T.H.Y., D.D.Y.Odtü’den mezun olan işsiz kalır mı?
Odtü’den mezun olan işsiz kalır mı?İlk bir ay içerisinde iş bulan ODTÜ mezunu oranının yüzde 51 gerçekleştiği tespit edildi. Mezuniyetten sonraki 6 aylık dönem içinde iş bulan ODTÜ’lü oranının yüzde 93 olduğunu belirlendi. Mezuniyetten sonra iş arayanların neredeyse tamamının (yüzde 98) bir yıl içerisinde işe başladığı ortaya çıktı.