Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı un
Üzeri için:
Zeytinyağ
Taze otlar
Kırmızı soğan
Zeytin
Kekik
Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, ılık su, zeytinyağı yoğurma kabına alıp karıştırın.
Bardak bardak unu ve o esnada tuzuda ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Tepsiye irmik serpin.
Kabaran hamurun havasını almadan tepsiye dökün ve zeytinyağ ile elinizle tepsiye yayın.
Üzerini örtüp 30 dk daha dinlendirin.
Parmaklarınızla form verip gereçleri hafif bastırarak yerleştirin.
Üzerine zeytinyağ gezdirin ve fırına verin.
220 derece alt üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra tekrar zeytinyağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Focaccia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı un
Üzeri için:
Zeytinyağ
Taze otlar
Kırmızı soğan
Zeytin
Kekik
Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, ılık su, zeytinyağı yoğurma kabına alıp karıştırın.
Bardak bardak unu ve o esnada tuzuda ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Tepsiye irmik serpin.
Kabaran hamurun havasını almadan tepsiye dökün ve zeytinyağ ile elinizle tepsiye yayın.
Üzerini örtüp 30 dk daha dinlendirin.
Parmaklarınızla form verip gereçleri hafif bastırarak yerleştirin.
Üzerine zeytinyağ gezdirin ve fırına verin.
220 derece alt üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra tekrar zeytinyağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Focaccia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı