Frambuaz Recelli Yaşpasta Tarifi İcin Malzemeler Kullandığım kalıbımın olcusu
26×6 bucuk cm
Kek Malzemelerimiz;
*3 adet yumurta
*1 cay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 su bardağı un (200 ml)
*1 cay kaşığı kabartma tozu
*Ceyrek su bardağı su
Muhallebi Malzemelerimiz;
*3 su bardağı sut (600 ml)
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
*2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya (50 gr)
*50 gr tereyağ
Recelli Sosumuz icin;
*1 su bardağı taneli frambuaz receli
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Frambuaz Recelli Yaşpasta Tarifi Yapılışı
1
*Kalıbımızın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıdımızı yerleştirelim
*Kalıbımın altına yağılı kağıdı koyduktan sonra kelepceyi kapatalım
*Kalıbımızın kenarlarına fırca ile sıvı yağ surelim Yağlı kağıdımızı yapıştıralım
*Kekimizin hamurunu hazırlamak icin:yumurtalarımızı ve toz şekerimizi kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Limon kabuğumuzun rendesini ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim
*Sutumuzu ve suyumuzu de ekleyip, karıştıralım (Su eklememizin sebebi kek pişmeye başladığında kabarır daha sonra soner Sonmemesi daha guzel kabarmasını sağlar )
*Kabartma tozumuzu ve unumuzu eleyerek karıştırmaya devam edelim
*Kekimizin hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza yayarak boşaltalım
*Kalıp 12 defa tezgahımıza vurarak havasını cıkartalım (Kekimizin daha cok kabarmasını sağlar )
*Hamurumuzu 180 derece ayarlanmış soğuk fırına koyalım Fansız alt ust ayar 1520 dakika pişmesini bekleyelim
*Uzeri pembeleşene kadar pişirelim
*Kekimizin pişip pişmediğini kurdan batırarak bakabiliriz Kurdanımız temiz cıkıyorsa pişmiş demektir
*Yarım su bardağı sut ile ıslatıyoruz
*Kekimizi oda sıcaklığında soğutalım
*Muhallebimizi hazırlamak icin:sut, un, nişasta, toz şeker, hindistan cevizi ve yumurta derin bir tencere icerisinde tel cırpıcı ile karıştıralım
*Ocağımızın altını acalım
*Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
*Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım
*Tereyağımızı ve vanilyamızı ilave edelim
*Mikser ile 23 dk cırpalım
*Hazırladığımız muhallebimizi kekimizin uzerine boşaltalım ve uzerini duzeltelim
*Recelli sosumuzu hazırlamak icin: Recelimizi, suyumuzu ve nişastamızı derin bir tencerimizde karıştıralım
*Ocagimizi acalım ve sosumuzun kıvamı koyulasana kadar pişirelim
*Sosumuzu ocaktan alıp, muhallebimizin uzerine dokelim
*Pastamız oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında en az 45 saat dinlendirilir
*Ben bir gun onceden yapıyorum Vaktiniz varsa bir gece onceden yapmanızı tavsiye ederim
Afiyet Bal Şeker Olsun
Rabbim Ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah
26×6 bucuk cm
Kek Malzemelerimiz;
*3 adet yumurta
*1 cay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 su bardağı un (200 ml)
*1 cay kaşığı kabartma tozu
*Ceyrek su bardağı su
Muhallebi Malzemelerimiz;
*3 su bardağı sut (600 ml)
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
*2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya (50 gr)
*50 gr tereyağ
Recelli Sosumuz icin;
*1 su bardağı taneli frambuaz receli
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Frambuaz Recelli Yaşpasta Tarifi Yapılışı
1
*Kalıbımızın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıdımızı yerleştirelim
*Kalıbımın altına yağılı kağıdı koyduktan sonra kelepceyi kapatalım
*Kalıbımızın kenarlarına fırca ile sıvı yağ surelim Yağlı kağıdımızı yapıştıralım
*Kekimizin hamurunu hazırlamak icin:yumurtalarımızı ve toz şekerimizi kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Limon kabuğumuzun rendesini ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim
*Sutumuzu ve suyumuzu de ekleyip, karıştıralım (Su eklememizin sebebi kek pişmeye başladığında kabarır daha sonra soner Sonmemesi daha guzel kabarmasını sağlar )
*Kabartma tozumuzu ve unumuzu eleyerek karıştırmaya devam edelim
*Kekimizin hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza yayarak boşaltalım
*Kalıp 12 defa tezgahımıza vurarak havasını cıkartalım (Kekimizin daha cok kabarmasını sağlar )
*Hamurumuzu 180 derece ayarlanmış soğuk fırına koyalım Fansız alt ust ayar 1520 dakika pişmesini bekleyelim
*Uzeri pembeleşene kadar pişirelim
*Kekimizin pişip pişmediğini kurdan batırarak bakabiliriz Kurdanımız temiz cıkıyorsa pişmiş demektir
*Yarım su bardağı sut ile ıslatıyoruz
*Kekimizi oda sıcaklığında soğutalım
*Muhallebimizi hazırlamak icin:sut, un, nişasta, toz şeker, hindistan cevizi ve yumurta derin bir tencere icerisinde tel cırpıcı ile karıştıralım
*Ocağımızın altını acalım
*Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
*Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım
*Tereyağımızı ve vanilyamızı ilave edelim
*Mikser ile 23 dk cırpalım
*Hazırladığımız muhallebimizi kekimizin uzerine boşaltalım ve uzerini duzeltelim
*Recelli sosumuzu hazırlamak icin: Recelimizi, suyumuzu ve nişastamızı derin bir tencerimizde karıştıralım
*Ocagimizi acalım ve sosumuzun kıvamı koyulasana kadar pişirelim
*Sosumuzu ocaktan alıp, muhallebimizin uzerine dokelim
*Pastamız oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında en az 45 saat dinlendirilir
*Ben bir gun onceden yapıyorum Vaktiniz varsa bir gece onceden yapmanızı tavsiye ederim
Afiyet Bal Şeker Olsun
Rabbim Ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah