Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
80 gram sütlü çikolata
Frambuaz sosu için;
1 çay bardağı frambuaz
Yarım çay bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 bardak ılık su
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim, mikser ile tüm materyaller karışana kadar güzelce çırpalım.
Kullanacağımız kalıbın tabanını evvel fırça yardımı ile yağlayalım akabinde 1 kaşık un döküp kalıbın her yerine yayılmasını sağlayalım.
Hazırladığımız hamurumuzu kalıba boşaltalım ve kekimizi evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
Çikolata sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Sosumuzu soğuması için bekletelim.
Frambuaz sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve frambuazları alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine 1 kaşık nişasta ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
Pişen kekimizi fırından alalım, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açalım.
Kekin üzerine sosunu dökelim ve sosu güzelce içerisine çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 1 saat sonra kalıbı servis tabağına zıt çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
Üzerini eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
80 gram sütlü çikolata
Frambuaz sosu için;
1 çay bardağı frambuaz
Yarım çay bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 bardak ılık su
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim, mikser ile tüm materyaller karışana kadar güzelce çırpalım.
Kullanacağımız kalıbın tabanını evvel fırça yardımı ile yağlayalım akabinde 1 kaşık un döküp kalıbın her yerine yayılmasını sağlayalım.
Hazırladığımız hamurumuzu kalıba boşaltalım ve kekimizi evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
Çikolata sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve kakaoyu alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Sosumuzu soğuması için bekletelim.
Frambuaz sosu için ocağa aldığımız uygun bir tencereye süt, şeker ve frambuazları alarak karıştıralım ve sosumuzu kaynamaya bırakalım.
Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatarak içerisine 1 kaşık nişasta ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
Pişen kekimizi fırından alalım, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açalım.
Kekin üzerine sosunu dökelim ve sosu güzelce içerisine çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 1 saat sonra kalıbı servis tabağına zıt çevirerek kalıptan çıkmasını sağlayalım.
Üzerini eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
Frambuaz Soslu Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı