Son konular

Frambuazlı Cheesecake

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

Alt tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağ
Kreması için:
600 gram labne peyniri
1 paket sıvı krema
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Sosu için:
200 gram frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı

Alt tabanın yapılışı:Bisküviler un üzere olana kadar rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağ ile karıştırılır.
Kremanın yapılışı:Labne, krema ve şeker mikserle çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, un ve nişasta eklenir karıştırılır.
Sosun yapılışı:Frambuaz, nişasta, şeker ve su bir kaba alınıp 1 saat bekletilir. Sonra frambuazlar pişirilmeye başlanır. Piştikten sonra blendrdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
Ve son olarak:22 cm kelepçeli bir kabın alt tabanına yağlı kağıt serilip bisküvi karışımı yayılır, kaşık yardımıyla bastırılır.
Üzerine hazırladığımız krema dökülüp fırına verilir. Fırına en alt rafa 2 kase su koyulur. (cheesecake çatlamasın diye).
160 derecede 50-55 dakika kadar ve fırının ağzını hiç açmadan pişirilir.
Sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dk fırında bekletilir.
Fırından çıkardıktan sonra cheesecakeke in üzerine frambuaz sosu dökülür.
Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzeri süslenip servis edilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt