Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
125 gram margarin
2 paket eti burçak bisküvi
Kek için;
500 gram mascarpone
1 paket sıvı krema
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Sos için;
500 gram dondurulmuş yahut taze frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz .
Kalıbın altına döküp bardakla basarak düzleştiriyoruz eşit halde, buzdolabına kaldırıyoruz.
Daha sonra keke geçiyoruz ;mascarponeyi ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz çırpıyoruz .
Pürüzsüz olunca 1 paket sıvı krema döküp devam karıştırıyoruz .
Daha sonra unu, nişastayı bi paket vanilyayı döküp tekrar karıştırıyoruz sonra yumurtaları ekliyoruz ancak çok cırpmıyoruz 2 dakika kâfi.
Sonra bu karışımı buzdolabına kaldırdığımız bisküvilerin üstüne döküyoruz.
170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz .
Fırının altına borcamla su koyuyoruz ki kekimiz çatlamasın.
Kekimiz fırındayken sosu hazırlıyoruz .
Frambuazları rondodan geçiriyoruz.Sonra tencereye alıyoruz .
Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Pişen kekin üzerine döküyoruz. Ben sos ılıyınca döküyorum. Afiyet olsun
Tabanı için;
125 gram margarin
2 paket eti burçak bisküvi
Kek için;
500 gram mascarpone
1 paket sıvı krema
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Sos için;
500 gram dondurulmuş yahut taze frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştırıyoruz .
Kalıbın altına döküp bardakla basarak düzleştiriyoruz eşit halde, buzdolabına kaldırıyoruz.
Daha sonra keke geçiyoruz ;mascarponeyi ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz çırpıyoruz .
Pürüzsüz olunca 1 paket sıvı krema döküp devam karıştırıyoruz .
Daha sonra unu, nişastayı bi paket vanilyayı döküp tekrar karıştırıyoruz sonra yumurtaları ekliyoruz ancak çok cırpmıyoruz 2 dakika kâfi.
Sonra bu karışımı buzdolabına kaldırdığımız bisküvilerin üstüne döküyoruz.
170 derecede 35-40 dk pişiriyoruz .
Fırının altına borcamla su koyuyoruz ki kekimiz çatlamasın.
Kekimiz fırındayken sosu hazırlıyoruz .
Frambuazları rondodan geçiriyoruz.Sonra tencereye alıyoruz .
Yarım çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Pişen kekin üzerine döküyoruz. Ben sos ılıyınca döküyorum. Afiyet olsun