Frambuazlı Çiz Kek Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
1.5 paket bisküvi (Burçak, yulaflı, lotus vss)
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
İç kreması için;
400 gram labne
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 kutu krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Frambuaz sos için;
250 gram frambuaz
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
1 su bardağı su
Frambuazlı Çiz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taban yapılışı için; bisküvileri toz haline getirip erimiş tereyağıyla karıştıralım. Kalının tabanına yağlı kağıt koyalım, kalıbın etrafını folyoyla güzelce saralım. Kullandığım kalıp 19 cm.
Frambuaz yapılışı için; frambuazlar tencereye alınır su şeker nişasta eklenir ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Peynir dolgusu yapılışı: peynirleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Şekeri ekleyip karıştıralım. Vanilyayı kremayı ekleyin.
Nişastayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.
Fırın tepsisine de 2 3 bardak sıcak su ekledim. Kelepçeli kalıbı koyduğum tepsiyi de su dolu tepsiye koydum.
170 derecelik fırında 50-60 dk pişirin (Fansız) piştiğinde ortası hafif sallanacak kenarları sabit kalacak. Fırında kapağı hafif açık bir halde 30 dk soğumaya bırakın. 1 gece buzdolabında bekletin.
Frambuazlı Çiz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
1.5 paket bisküvi (Burçak, yulaflı, lotus vss)
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
İç kreması için;
400 gram labne
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 kutu krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Frambuaz sos için;
250 gram frambuaz
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
1 su bardağı su
Frambuazlı Çiz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taban yapılışı için; bisküvileri toz haline getirip erimiş tereyağıyla karıştıralım. Kalının tabanına yağlı kağıt koyalım, kalıbın etrafını folyoyla güzelce saralım. Kullandığım kalıp 19 cm.
Frambuaz yapılışı için; frambuazlar tencereye alınır su şeker nişasta eklenir ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Peynir dolgusu yapılışı: peynirleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Şekeri ekleyip karıştıralım. Vanilyayı kremayı ekleyin.
Nişastayı ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.
Fırın tepsisine de 2 3 bardak sıcak su ekledim. Kelepçeli kalıbı koyduğum tepsiyi de su dolu tepsiye koydum.
170 derecelik fırında 50-60 dk pişirin (Fansız) piştiğinde ortası hafif sallanacak kenarları sabit kalacak. Fırında kapağı hafif açık bir halde 30 dk soğumaya bırakın. 1 gece buzdolabında bekletin.
Frambuazlı Çiz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı