Frambuazlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 kahve fincanı espereso
Kreması için;
750 gram guark
200 gram mascarpone
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
400 gram donmuş frambuaz
400 ml vişne suyu
20 gram agar agar (bitkisel jelatin)
3 yemek kaşığı şeker
Frambuazlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
Kreması için gereçleri karıştırma kabına koyup spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra bir fincan espresso ya da granül kahveyi su ile açarak kekimizi ıslatıyoruz.
Pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremayı koyuyoruz, donmuş frambuazları üzerine koyuyoruz.
Küçük bir tencereye vişne suyu, şeker ve agar agar koyup 3-4 dk kadar pişirip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz.
İlk sıcağı çıktığında yavaşça azar azar pastamızın üzerine döküyoruz.
Donmuş frambuaz çabucak jöleyi soğutup katı hale getirecektir, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Frambuazlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1 kahve fincanı espereso
Kreması için;
750 gram guark
200 gram mascarpone
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
400 gram donmuş frambuaz
400 ml vişne suyu
20 gram agar agar (bitkisel jelatin)
3 yemek kaşığı şeker
Frambuazlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını başka kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ek edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ek ediyoruz. Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ek edip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz.
180 derece fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
Kreması için gereçleri karıştırma kabına koyup spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra bir fincan espresso ya da granül kahveyi su ile açarak kekimizi ıslatıyoruz.
Pasta çemberine alıyoruz, üzerine kremayı koyuyoruz, donmuş frambuazları üzerine koyuyoruz.
Küçük bir tencereye vişne suyu, şeker ve agar agar koyup 3-4 dk kadar pişirip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz.
İlk sıcağı çıktığında yavaşça azar azar pastamızın üzerine döküyoruz.
Donmuş frambuaz çabucak jöleyi soğutup katı hale getirecektir, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Frambuazlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı