Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
10 adet yumurta
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı soğuk su
2 su bardağı şeker
Şerbeti için (Sıvı kremşanti ile)
2 litre süt
1 litre şekerli sıvı kremşanti
Sıvı kremşantiniz yoksa 2 paket sıvı krema + yarım su bardağı şeker kullanabilirsiniz
Sosu için;
Hazır frambuaz sos
Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek yapılışı için; yumurta, şeker 1-2 dakika çırpılır sonra suyu eklenir ve yumurta iyice beyazlayana kadar çırpılmaya devam edilir. Ben yaklaşık 10 dakika çırptım. Sonra mikser kapatılır.
Un, kabartma tozu, vanilya elendikten sonra yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenip yavaş yavaş spatula ile yedirilir. Yumurtanın sönmemesi gerekiyor. Önemli bu nokta
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına konulur. 15 -20 dakika piştikten sonra 150 dereceye düşürülerek yaklaşık 25 -30 dakika daha pişirilir.
Ancak her fırının pişirme süresi farklı oluyor. O yüzden arada kürdan ile kontrol edin. Ama toplamda yaklaşık 45 dakika yeterli oluyor.
Fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra tepside ters çevrilir (Ters düz ediyoruz) yağlı kağıt alınır. Kurdan ile keke bastırılarak, şerbeti daha iyi çekmesi için minik delikler açılır.
Şerbet yapılışı için; sıvı kremşanti ve süt bir kapta karıştırılır ve soğuk olan kekin üstüne dökülür. Hem şerbet hem kek soğuk olmalı.
Şerbeti çektikten sonra frambuaz soslu dökülür.
1/4 paket kremşantiyi sıkılacak kadar yumuşak kıvamda çırpıp, sıkma poşetinin ucunu çok ince kesip, şerit halinde sıkarak kürdanla çekerek şekil verebilirsiniz. Üzerindeki süslemeyi öyle yaptım. Afiyet olsun ).
Frambuazlı Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet yumurta
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı soğuk su
2 su bardağı şeker
Şerbeti için (Sıvı kremşanti ile)
2 litre süt
1 litre şekerli sıvı kremşanti
Sıvı kremşantiniz yoksa 2 paket sıvı krema + yarım su bardağı şeker kullanabilirsiniz
Sosu için;
Hazır frambuaz sos
Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek yapılışı için; yumurta, şeker 1-2 dakika çırpılır sonra suyu eklenir ve yumurta iyice beyazlayana kadar çırpılmaya devam edilir. Ben yaklaşık 10 dakika çırptım. Sonra mikser kapatılır.
Un, kabartma tozu, vanilya elendikten sonra yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenip yavaş yavaş spatula ile yedirilir. Yumurtanın sönmemesi gerekiyor. Önemli bu nokta
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına konulur. 15 -20 dakika piştikten sonra 150 dereceye düşürülerek yaklaşık 25 -30 dakika daha pişirilir.
Ancak her fırının pişirme süresi farklı oluyor. O yüzden arada kürdan ile kontrol edin. Ama toplamda yaklaşık 45 dakika yeterli oluyor.
Fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra tepside ters çevrilir (Ters düz ediyoruz) yağlı kağıt alınır. Kurdan ile keke bastırılarak, şerbeti daha iyi çekmesi için minik delikler açılır.
Şerbet yapılışı için; sıvı kremşanti ve süt bir kapta karıştırılır ve soğuk olan kekin üstüne dökülür. Hem şerbet hem kek soğuk olmalı.
Şerbeti çektikten sonra frambuaz soslu dökülür.
1/4 paket kremşantiyi sıkılacak kadar yumuşak kıvamda çırpıp, sıkma poşetinin ucunu çok ince kesip, şerit halinde sıkarak kürdanla çekerek şekil verebilirsiniz. Üzerindeki süslemeyi öyle yaptım. Afiyet olsun ).
Frambuazlı Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı