Francala Ekmek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Francala Ekmek Tanımı İçin Gereçler

Ön mayası;
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya ya da yarım yaş maya
Ana hamur;
1 su bardağı su
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Francala Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ön mayası için hazırlık; bir kaba suyu, şekeri, mayayı koyup biraz karıştırıp, ununu ekliyoruz. 1-2 dakika karıştırıp, kabın ağzını kapatıp sarıyoruz. Bu formda 15-20 dakika mayalandırıyoruz.
Ana hamur için hazırlık; farklı bir kapta su ve unu 1-2 dakika karıştırıp, kabın kapağını kapatıp, sarıyoruz. 15-20 dakika mayalandırıyoruz.
Mayalanan iki hamuru, birbirine karıştırıp, güzelce yoğuruyoruz.
Hamurun üzerine tuz ekleyip biraz yoğurduktan sonra üzerine 1 su bardağı un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz ve güzelce yediriyoruz.
Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırıyoruz.
Tezgahı çok az unluyoruz.
Mayalanan hamurumuzu, tezgaha alıp çok fazla mayalanmasını bozmadan toparlayıp, 2 eşit kesime ayırıyoruz ve üzerini örtüp 3-5 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru kenarlardan ortaya yanlışsız toparlayıp beze yapıyoruz. Bezeleri 15 dakika dinlendiriyoruz.
Bezeleri aksi çevirip, hafif bastırarak, tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Kenarından ortaya gerçek katlayarak rulo halinde toparlayıp yağlı kağıt serili ya da yağlanmış olan tepsiye koyuyoruz.
Üzerini pak bir jiletle uzunlamasına hafif kesip, form veriyoruz ve tepsinin üzerini pak bir bezle örtüyoruz.
15-20 dakika tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.
Pak bir sprey şişesinde bulunan su ile eklemeklerimizi güzelce ıslatıyoruz.
Fırının en alt kısmına, metal bir kabın içine su doldurup koyuyoruz.
Ekmekler nemli ortamdamda pişmeyi severler.
Fırının içine ekmeklerimizi koyup, fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Altı üstü pişene kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Pişen ekmeklerimiz birinci sıcaklığını attıktan sonra bir pak bir beze sarıp, dinlendiriyoruz. Afiyet olsun .
Not: bu tanımdan 2 adet ekmek çıkmaktadır. Ben iki katı gereç kullanarak 4 ekmek yaptım.

Francala Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İkiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 800 gram buğday unu (8 bardak) 20 gram tuz (2 tatlı kaşığı) 10 gram kuru maya (1 paket) 3,5 su bardağı su 20 gram toz şeker (2 tatlı kaşığı) İkiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu yoğurma kabına alıyoruz. Ortasını havuz halinde açıp şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Kullandığım bardak ölçüm 220ml su bardağı 150 ml çay bardağı 4 su bardağı un 1 çay bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 adet instant maya veya yarım yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Çiçek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tahinli Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Yarım çay bardağı tahin 2,5 su bardağı ılık su 1 su bardağı iri kıyım ceviz (dövmeyin, özellikle bıçakla hafif kırılması yeterli ekmekte hissedilmesi için çok önemli)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Küçük Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket instant maya Toparlamak için; Tepeleme 1 yemek kaşığı un Üzerine; 1 yemek kaşığı süt Susam, çörekotu Küçük Somun Ekmek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Chia Tohumlu, Ekşi Mayalı Çavdar Ekmeğimiz (El Değmeden) Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı ekşi maya 1 tepeleme çay kaşığı faal kuru maya, (bende pakmayanın ki vardı) 3 su bardağı ılık çeşme suyu 2 su bardağı çavdar unu 3 su bardağı tam buğday unu 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt