Son konular

Fransız Macaron

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fransız Macaron Tanımı İçin Malzemeler
75 gram badem tozu
75g pudra şekeri
75 gram toz şeker
62 gram yumurta beyazı
Renklendirici

Fransız Macaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba arkadaşlar fransada yaşıyorum ve 1 yıldır yaptığım macaron tanımını sizlerle paylaşmak istedim.
İlk olarak badem tozunu mixer den geçirmeniz lazım zira çok ince toz halinde olacak, onu yaptıktan sonra süzgeç yardımıyla badem tozunu ve pudra şekerini bir borcam içine süzgeçten geçirmeniz lazım.
Daha sonra yumurta beyazını güzelce çırpmalısınız.
Yumurta beyazı beze haline gelince tozları içine aktarın ve isteğe nazaran renklendirici katabilirsiniz.
Robotun kağıt dediğimiz çırpma aleti yardımıyla 40 saniye en düşük süratte çırpın ve durdurun. Bu süreç bittikten sonra kaşık yardımıyla bir kaç sefer karıştırın ve sıkma torbasına boşaltın.
Tepsiye yağlı kağıt yahut silikon koyup üstüne birbirine yapışmayacak formda yuvarlaklar yapmanız gerek tıpkı fotoğraftaki üzere.
Bunları yaptıktan sonra 1 saat bekletip 140 derece fan lı ayarda 13 – 14 dkk pişirmeniz lazım. Ve macaronlarınız hazırdır.
İçinin kreması için öteki bir tanım eklerim. Ancak akmayan sıvı olmayan istediğiniz kremayı koyabilirsiniz.Afiyet olsun şimdiden umarım tanımı beğenirsiniz. .
Fransız Macaron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Hindistan Cevizli Makaron Tanımı İçin Malzemeler 90 gram yumurta akı 115 gram hindistan cevizi 40 gram pudra şekeri 180 gram toz şeker 1 tutam tuz Renklendirici olarak besin boyası kullanabilirsiniz Ganaj için; 110 gram istediğiniz rastgele bir çikolata ( bitter, sütlü ve beyaz çikolata) 100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 2 yumurta beyazı (Sarılar üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya 5-6 su bardağı un Açmak İçin Yarım su bardağı nişasta Yarım su bardağı un Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yada margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı çörek otu 1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım Yarım paket kabartma tozunu 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz 2,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Browni Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao 3 su bardağı un Şerbeti İçin 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker Browni Kurabiye Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 440 ml süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından iki parmak eksik su 1 adet yumurta sarısı 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 1 silme yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt