Frenk Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
3 adet yumurta
130 gram şeker
1 tutam tuz
130 ml sıvı yağ
130 ml portakal suyu
130 gram fındık rendelenmiş
200 gram un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
400 gram frenk üzümü
Streusel (kırıntısı) için:
100 gram tereyağ
150 gram un
80 gram şeker
2 paket vanilya şekeri
50 gram iri doğranmış fındık
Frenk Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırıntısı için tereyağını küçük bir tencerede eritin.
Un, şeker, vanilya şekeri ve iri doğranmış fındıkları ekleyin ve karıştırın soğumaya buzdolapında bekletin.
Hamur için yumurtaları şeker ve tuzla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve portakal suyu ekleyip yavaşça karıştırın.
Un, kabartma tozu ve fındık ekleyip kısaca karıştırın.
28 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
Frenk üzümünü hamurun üzerine yayın.
Üzerine streusel (kırıntısını) dökün ve önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin.
Bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ardından tamamen soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!.
Frenk Üzümlü Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
3 adet yumurta
130 gram şeker
1 tutam tuz
130 ml sıvı yağ
130 ml portakal suyu
130 gram fındık rendelenmiş
200 gram un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
400 gram frenk üzümü
Streusel (kırıntısı) için:
100 gram tereyağ
150 gram un
80 gram şeker
2 paket vanilya şekeri
50 gram iri doğranmış fındık
Frenk Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırıntısı için tereyağını küçük bir tencerede eritin.
Un, şeker, vanilya şekeri ve iri doğranmış fındıkları ekleyin ve karıştırın soğumaya buzdolapında bekletin.
Hamur için yumurtaları şeker ve tuzla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağı ve portakal suyu ekleyip yavaşça karıştırın.
Un, kabartma tozu ve fındık ekleyip kısaca karıştırın.
28 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
Frenk üzümünü hamurun üzerine yayın.
Üzerine streusel (kırıntısını) dökün ve önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirin.
Bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ardından tamamen soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!.
Frenk Üzümlü Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı