Frenk Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı frenk üzümü
Frenk Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpın. Akabinde süt ve sıvı yağ ekleyin, karıştırın.
Limon kabuğu ve suyunu ekleyin. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, spatula ile karıştırın.
180 derecede yarım saat pişirin. Birinci 20 dakika kapağını asla açmayın, kürdan testi yaptıktan sonra keki çıkarın.
En az 10 dakika bekletin sonra kesin, afiyetler olsun.
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı frenk üzümü
Frenk Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yumurta ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpın. Akabinde süt ve sıvı yağ ekleyin, karıştırın.
Limon kabuğu ve suyunu ekleyin. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, spatula ile karıştırın.
180 derecede yarım saat pişirin. Birinci 20 dakika kapağını asla açmayın, kürdan testi yaptıktan sonra keki çıkarın.
En az 10 dakika bekletin sonra kesin, afiyetler olsun.