Funiyki (Torpil Pasta) Tanımı İçin Gereçler
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
İç materyal;
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Süslemek için;
Pasta süsü
Funiyki (Torpil Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur gereçleriyle hamuru yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru 0. 5 cm kalınlığında açıyoruz.
1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
Yağladığımız kornet kalıplarına külah olacak biçimde sarıyoruz.
Fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kornet kalıplarından çıkarıyoruz.
İç materyallerle muhallebisini pişiriyoruz. Çok katı olmamalı çok da sulu olmamasına dikkat ediniz.
Muhallebinin birinci sıcağını aldıktan kornetlere dolduruyoruz.
Muhallebi doldurduktan sonra üzerine süslüyoruz ve servise hazır afiyet olsun.
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
İç materyal;
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Süslemek için;
Pasta süsü
Funiyki (Torpil Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur gereçleriyle hamuru yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamuru 0. 5 cm kalınlığında açıyoruz.
1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
Yağladığımız kornet kalıplarına külah olacak biçimde sarıyoruz.
Fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kornet kalıplarından çıkarıyoruz.
İç materyallerle muhallebisini pişiriyoruz. Çok katı olmamalı çok da sulu olmamasına dikkat ediniz.
Muhallebinin birinci sıcağını aldıktan kornetlere dolduruyoruz.
Muhallebi doldurduktan sonra üzerine süslüyoruz ve servise hazır afiyet olsun.